GEZOND ETEN DUUR.....

Wat hoor ik het toch vaak in mijn praktijk, 'Ja maar, gezonde voeding is zo duur!' Maar zou het misschien ook anders kunnen of kan je misschien wel anders kiezen? Ik hoor nooit zeggen, de MacD is duur... maar reken maar uit als je met z'n 4en alleen een Happymeal neemt: 4 x 4.20= 16.80... Echt, dat kost een gezonde maaltijd voor 4 niet.

 

Ik heb jaren gewerkt als woningassistent en daar was ik voor het menu en de inkoop verantwoordelijk, wij koken (nog steeds) voor €2,10 pp. een warme maaltijd voor 8 tot zelfs 10 personen. Ook nu word er geprobeerd om voor gezonde producten te kiezen, dat dit lastig is, is zeker! Daarom zijn we nu, omdat het altijd beter kan, met alle disciplines actief, om het geheel nog gezonder te maken.

 

Toch heb ik hier wel wat tips voor je, waar je op kan letten om het allemaal een beetje betaalbaar te houden;

  • Besteed tijd en aandacht aan je maaltijd. Denk er dus over na, wat je gaat doen en wat je nodig hebt. Dit zorgt ervoor dat je dus ook naar alternatieven kijkt, gezondere alternatieven dan wel en je eten is vaak ook nog veel lekkerder.
  • Kies seizoensgroenten, fiets eens een rondje door de polder.
  • Kies in de super, goedkope varianten van bijvoorbeeld volkoren producten. De biologische volkoren penne, van een bepaald merk, is al jaren goedkoper dan de witte variant!
  • Maarrr kies niet altijd het goedkoopste, het is bijvoorbeeld voor je gezondheid belangrijker om minder vetrijke variant van iets te kiezen. Zeker wanneer je vlees eet, kies dan beter een filetlapje, dan de goedkope kilo gehaktknaller o.i.d.
  • Kies sowieso minder vaak vlees, kies vis uit de vriezer of uit blik, prima te doen!
  • Drink kraanwater...... in Nederland prima van kwaliteit en spot goedkoop.
  • Pakjes en zakjes zijn eigenlijk best duur en je krijgt ook nog veel extra stoffen binnen waar je niet op zit te wachten, vet/suiker/zout. Zorg voor voldoende basis in je kruidenkastje en maak het zelf!
  • Eet voldoende volwaardige, dus vullende producten. 
  • Kijk waar de aanbiedingen zijn. Kijk ook eens in de vriezer, niets mis met bevroren groenten.
  • En..... zondig af en toe😊

Met verstandige keuzes kan je redelijk 'goedkoop', prima aan je vezels, vitamine en mineralen komen. 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl