ALS HONGER NIET HET PROBLEEM IS, WAAROM EET JE DAN?

Het gezegde uit de literatuur over emotie eten is: Als honger niet het probleem is, is eten niet de oplossing…. Het is helemaal waar, maar dan blijft weer de vraag, waarom? Waarom eet je dan? En dan wat kun je allemaal doen om zelf meer grip op je eetgedrag te krijgen.

 

Weet wanneer

Wat je als eerste moet gaan uitvinden is, op welk moment heb je hier het meeste last van. Er zijn natuurlijk altijd inkoppertjes als, s avonds op de bank, of wanneer je net thuis bent, of voor tijdens het koken, of wanneer ik alleen thuis ben. Dan kan altijd helpen om wanneer je weet wanneer jouw grootste probleem is, om dan wat anders in te plannen. 

 

Hoe dan?

Iets in de geest van: wanneer ik morgen thuis kom, plof ik niet eerst op de bank neer met thee en een pak koek, maar ga ik gelijk een lekkere wandeling maken om lekker energie op te doen en heb ik gelijk wat meer beweging te pakken. Of, ’s avonds zit ik altijd tv te kijken en krijg dan zin om iets te snoepen, dus ik ga vanavond aan tafel zitten, ga mijn foto’s uitzoeken van de laatste vakantie en ga er een mooi boek van laten maken….. of wat dan ook dus. 

Zorg ook dat je een gezondere vervanger in huis hebt, dus bv een wortel, paprika of komkommer voor wanneer je trek hebt en maak daar een leuk schaaltje van, met een dipje van 0% kwark met kruiden.

 

Bewust 

Als je dit soort dingen bewust plant, dan zal je wanneer je dat een paar keer hebt gedaan, je ook automatisch dit gaan doen. Maar hoe werkt dit dan als je naar een feestje gaat en niet wil snacken? Bedenk eens van tevoren waarom je dan wat snoept? Is het de sociale druk, is het verveling, is het de ik heb het verdiend modus?

 

Werkt het?

Ja, als je zelf je actie verzint, werkt het! Het is weer echt een gevalletje, wanneer ik het voor jou verzin, werkt het niet…. Jij moet hierin actie willen ondernemen. Het is jouw intentie om van je snack/emotie eet verslaving af te komen en het moet jouw plan van aanpak worden. Dus stap 1 is, ga nu eens echt graven in jouw brein, wat maakt dat die schaal chips leeg moet en ga dan verder kijken.

 

Hulp nodig?

Uiteraard wil ik je hierbij helpen om te kijken waar jouw echte probleem om de hoek komt kijken. Je kan altijd contact met mij opnemen. 

 

Succes en liefs Emmy

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl