QUARANTAINE, EN NU?

 

Het openbare leven valt steeds meer stil. Nooit gedacht dat de wereld op deze manier zomaar ineens overvallen kon worden door een virus, maar het is wel gebeurt. En nu, moeten we ermee dealen, hoe gaan we daar mee om, wat kan je dan nog?

 

We zijn allemaal ineens verplicht thuis te zitten en op allerlei vlakken kan je gewoon niet meer doen wat je gewend ben. Mijn consulten zijn inmiddels overgegaan in videobellen en dergelijke om toch mijn lieve cliënten, die het juist nu nodig hebben toch te kunnen helpen. 

 

Wat merk ik het eerste in die gesprekken, de structuur is weg. Was het eerder een probleem om in het weekend de structuur vast te houden, is het nu dus nog lastiger. Allereerst de structuur van je normale dagritme, ook al werk je nog wel, je hoeft vaak minder vroeg op en de koelkast is geduldig. De hamsteraars zijn al door de eerste lading heen. En bij degene die niet meer hun werk kunnen doen, daar is de regelmaat helemaal ver te zoeken. Ineens niet meer vroeg op, bammetjes smeren en naar je werk. Maar nu op je gemak opstaan, kopje koffie, niets, weer eens koffie (koekje erbij??), ontbijten, och slaan we maar over, koffie en maar lunchen….. heel de structuur is zoek….. 

 

En dan die boodschappen, had je net de boel op de rit om bewust, weloverwogen keuzes te maken met het boodschappen doen. Ga je nu zonder briefje de supermarkt in en neem je ook maar wat lekkers mee, want tja, je moet toch wat?! Dus daar gaan je goede voornemens. 

Dan de volgende hindernis, de sportschool is dicht, je wilt wel sporten, maar hoe dan. De dagen zijn lang en je hebt niet veel meer te doen dan netflixen en snacken….… Dan is het verdomd lastige om je ritme weer te vinden en jezelf van die bank af te hijsen en in beweging te komen.

 

Mijn advies? Sta gewone tijd op, hou je vast aan de 3 hoofdmaaltijden. Eet niet meer dan je gewend bent, maar gewoon wat je eigenlijk normaal ook doet. En maak regelmatig een wandeling. Ben jij gewend om te sporten, ga thuis sporten er zijn meer dan genoeg video’s te vinden waarin je prima instructies krijgt om er toch wat leuks van te maken. Ook sportscholen hebben inmiddels heel wat trainingen op video gezet zodat je altijd nog kan sporten. 

 

Tips:

  • Hou je structuur vast, zet desnoods gewoon de wekker.
  • Werk je thuis, ga dan regelmatig even staan, lopen of bv de trap op en af. 
  • Ga gewone tijd naar bed, zorg voor voldoende nachtrust.
  • Eet 3 hoofdmaaltijden en 3 x een klein tussendoortje
  • Ga 1 x pw naar de winkel, want ga je nu ineens vaker naar de supermarkt? Denk je dan heb ik tenminste nog een ‘uitje’? Doe dit niet, het is echt niet de bedoeling, je bent een risico voor anderen en je loopt zelf een risico!!
  • Maak weer gewoon een menuplan en een boodschappenlijstje. Laat je niet verleiden om meer mee te nemen. 
  • Kijk eens op internet, mijn site bijvoorbeeld 😉https://ehvoedingsadvies.jimdofree.com. Zoek lekkere gezonde nieuwe recepten. 
  • Hou je aan je vaste beweegmomenten. Ga je altijd op dinsdagavond sporten, doe dat nu ook. 
  • Ga wanneer je mag en kan nog lekker naar buiten, wandel of fiets een rondje. Maar, hou afstand!

 

Verder, probeer er wat van te maken, doe spelletjes met de kinderen, ga facetimen met de kleinkinderen. Bel degene die dit moeilijker vinden, opa, oma of pa en ma. Stuur eens een kaartje….Hou in ieder geval contact, maar dan op een andere manier!

 

Heel veel sterkte in deze gekke tijd, en laten we hopen met zijn allen dat de ellende snel over zal zijn. 

 

Liefs Emmy

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl