IS SUPPLETIE NODIG, TIJDENS DE OVERGANG?

In principe niet, met uitzondering van de door de gezondheidsraad geadviseerde 10 microgram vitamine D3 voor alle vrouwen vanaf 50 jaar, zo, punt.

 

Waarom denk je dat dit is?

Het is omdat eigenlijk alles al in je voeding zit! Wanneer jij een uitgebalanceerd voedingspatroon hebt, zit alles erin wat je nodig hebt. Wel ontstaat er in de overgang een verhoogde behoefte aan sommige voedingsstoffen. Dat is dan ook de reden om kritisch te kijken of te laten kijken naar je voedingspatroon. 

 

Welke vitamine en mineralen gaat het om?

Het gaat dus om wat meer vitamine D en calcium heb je nodig. Dit voor de stevigheid van je spieren en je botten, ook kun je last krijgen van osteoporose (botontkalking). Ook omega 3 vetzuren (heeft invloed op risico hart en vaatziekten, minder hoog cholesterol) maar is het dan nodig om ze extra te slikken…. De pillendraaiers zeggen uiteraard ja! Belangrijk voor hun portemonnee….

 

Baadt het niet, schaadt het niet

Uhm, echt wel. Zoals ik in eerdere blogs/columns al heb aangegeven, het is echt belangrijk om te weten wat en hoeveel je van iets mag slikken. Er worden in de suppletie wereld af en toe pillen aanbevolen die ver boven de maximale aanbevolen hoeveelheid gaan, dit is echt een aanslag op je lichaam!!! Neem nooit een supplement dat meer dan 100% van de aanbevolen hoeveelheid bevat. Kijk ook op het etiket, daar geeft de referentie-inname (RI) aan wat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is. 

 

Wat zijn dan globaal de aanbevelingen in de overgang?

Slik geen supplementen als je gewoon alles regelmatig eet. Een overdosis kan alleen via supplementen. Eet jij gewoon vis, (elke week 1 portie vette vis) hoef je geen vis-oliecapsule te slikken. Met uitzondering van de vitamine D3, die de gezondheidsraad adviseert 10 microgram vitamine D3 voor alle vrouwen vanaf 50 jaar.

 

En voel jij je toch beter bij het slikken van een supplement? Oeps, dat kan dan best wel een placebo-effect zijn! Kijk maar naar je knip, voel je, je vast nog beter wanneer je ze niet aanschaft!

 

Wil je geld dat toch je geld uitgeven aan iets waar je, echt wat aan hebt? Kom eens bij mij langs🤣Of vraag naar mijn email begeleiding. Dan krijg je advies waar je heel lang mee vooruit kan!

 

Je bent altijd de baas over je eigen keuzes!!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl