APPEL AZIJN EN CITROENSAP, DAAR VAL JE VANAF!

Er doet nogal wat onzin de ronde over detoxen en sapjes, die worden gewonnen uit de pulp van gepureerde appels en het drinken van citroensap. Over appelazijn wordt gezegd dat het wonderen voor allerlei gezondheidsproblemen en je gewicht kan doen, maar is dit ook zo? En zit er nog verschil in appelazijn, cider of ciderazijn? Over citroen/grapefruitsap dat het helpt afvallen en de vetafbraak helpt in je lichaam, maar... wat denk jij?

 

Om met de laatste beginnen, zit er verschil in: Nee, het zijn precies dezelfde producten, met dezelfde werking. Dus daar hoef je niet op te letten. En als het uiteindelijk bij jou niet werkt, dan wordt er gesteld dat je dan waarschijnlijk niet de ‘goede’, ‘niet biologische’, ‘geen onbewerkte’, ‘geen heldere, of juist de’ bewerkte’ appelazijn heb gekocht.... Dus hoe dan ook, 'echt waar', het product werkt! Want wanneer het niet werkt, lees ik ergens, is het dus altijd de schuld van iets anders. (Hmmmmmm ja hoor, geloof het bijna)

 

Wat kan het verhelpen, waar is het voor geschikt? Er worden nogal wat claims rondgestrooid, geschikt voor de behandeling van aambeien, acne, keelpijn, gewrichtspijn, heesheid, hoofdpijn, reuma, slaapstoornissen, wratten en een hoge bloeddruk, zo lees ik! Uhm, mijn mond valt hier bij open. Dat nog niet iedereen het gebruikt, zou je toch bijna denken. Oké, eerlijk is eerlijk, er is bewijs dat het kan leiden tot een lagere bloedsuikerspiegel. Dus gebruik het zeker niet als je insuline gebruikt, want dan zijn er bewijzen dat het zelfs schadelijk kan zijn! 

 

Dan de detox, het ontgiften van je lichaam. Wat doet het precies, het helpt giftige stoffen te verwijderen, maar dit doet je lichaam zelf ook. Je darmen zijn ervoor en dus prima in staat om afvalstoffen te verwijderen. Wat wel een risico is, is dat wanneer je veel vocht verliest, op welke manier dan ook, je lichaam ook belangrijke voedingstoffen, vitamine en mineralen uitscheidt..… 

 

Hoe wordt het ‘genuttigd’, toevoegen aan een glas water, je kan het ook in een dressing, marinade of vinaigrette verwerkten. Wanneer je het drinkt, kan je pijn je keel krijgen, want het weefsel van de mond en de slokdarm kan worden aangetast en het kan ook leiden tot gele tanden en tanderosie.

Dan worden er ook nog meldingen gedaan van misselijkheid, diarree, verminderde botdichtheid en hoofdpijn. 

 

Dan nog even over citroen/grapefruitsap: 

Ook hierover doen de meest bijzondere verhalen. Warm water met grapefruit/citroen zou je helpen om gifstoffen uit je lichaam af te voeren doordat je vaker naar de wc moet om te plassen. Echt hoor, ik weet heeeeel zeker dat je dit effect ook bereikt als je water zónder citroen zou drinken. Want al eerder hierboven vertelde ik je dat je lichaam prima in staat is dat zelf te doen. Wel is bewezen dat de antioxidant in citroen je enzymen op gang helpt, waardoor je lever beter functioneert. Maar..... daarvoor moet je maar liefst 5 liter citroenwater drinken per dag: niet echt haalbaar en desastreus voor je tanden!! Tevens is het onzin dat het drinken van grapefruitsap en citroensap je helpt afvallen. Ook dit is een fabeltje. Er is geen enkel bewijs dat grapefruit of citroen invloed heeft op afvallen of de vetverbranding.

 

Tja, voor mij geen twijfel, ik begin er niet aan!

Commentaren: 2
 • #2

  Emmy Hallensleben (donderdag, 25 februari 2021 13:11)

  De Gezondheidsraad en het Voedingscentrum zijn mijn bronnen.
  En oké, ik stel het wat overdreven, maar bij mij geen goeroe, zweverig gezemel!

 • #1

  Lezer (donderdag, 25 februari 2021 11:28)

  Mooi altijd van die ongeschoolde en ongefundeerde amateur bloggers die ook een mening willen delen heerlijk. Kom eens met onderbouwde feiten IPV je mening.

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl