voorbeeld dagmenu

VOEDING MET LAGE GLYCEMISCHE LADING

Deze voeding is bedoeld om de insulinespiegel laag en stabiel te houden.

Wat tips:

  • ONTBIJT:
    ZUIVEL
    * Yoghurt of kwark met noten en een halve appel. In de fase na eerste 3 weken kun je ook wat havervlokken toevoegen. De yoghurt of kwark kan zowel van koeienmelk, geitenmelk als schapenmelk gemaakt zijn of je kunt sojayoghurt gebruiken. Varieer dit door verschillende soorten noten te gebruiken. Ook de appel kan vervangen worden door ander fruit van het seizoen.
  • BROOD
    * koolhydraatarm brood is gemaakt op basis van sojameel en is dus relatief eiwitrijk. Niet dagelijks 2 keer gebruiken anders krijg je wel erg veel eiwitten binnen. Zo'n keer of 4 per week is prima. Steeds meer bakkers en tegenwoordig ook supermarkten verkopen dit soort brood. Informeer bij winkels in de buurt.
  • EIEREN
    2 á 3 eieren per week zijn prima. Het liefst gekookt en af en toe gebakken.  
  • GROENTEN
    *Bietensalade; rasp rauwe biet of neem gekookte biet uit een potje, snij een halve appel klein, eventueel een sjalotje en/ of peterselie erbij en natuurvoedingsmayonaise (zonder suiker). Combineer dit bijvoorbeeld met vis.
    *Witlof of andijvie, kort koken. Met blokjes kaas, die je even kunt meeverwarmen of pas op het bord erbij doet.
    * Spinazie met 1 of 2 eieren
    * Rest van de groenten van de vorige avond, combineren met een gekookt of een gebakken ei, kaas, vis, tofu of ander ingrediënt wat een gevoel van verzadiging geeft.
  • LUNCH:
    Zie ontbijt. Daarnaast wordt bij de lunch ook vaak gebruik gemaakt van:
    * Soep, met groente en zonder vermicelli. (Geen soep die gebonden is met meel.)
    * Salade, naast de gewone kropsla kun je hierbij ook gebruiken (een mix van): rucola, veldsla, tomaten, komkommer, paprika, alfalfa, waterkers, tuinkers, geraspte wortel, fijn gesneden paksoy, idem spitskool, chinese kool, rode of witte kool. Combineer dit met vis, blokjes kaas, fèta, noten of bonen.
    * Groente uit een potje, bijv. rode kool. Combineer dit bijv. met ca. 125 gram gebakken, verkruimelde tahoe (tofu). De rode kool kan koud worden gegeten. Tofu 's ochtends bakken en op smaak brengen met sojasaus zonder suiker, zoals tamari of shoyu, o.a. verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel.
    * Bonenpaté, bijvoorbeeld een half potje linzen met een lepel sesampasta (ook wel tahin genoemd, verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel). Op smaak brengen met sojasaus. Daar doorheen kan ¼ rauwe rode paprika worden gedaan, in stukjes, varieer dit met bijv. een gebakken ui of stukjes wortel. Dit kan worden gecombineerd met sla.
    *(Gedroogde) peulvruchten kunnen in de eerste 3 weken beter vermeden worden, omdat hun glycemische lading nog wat aan de hoge kant is.
  • DINER:
    Grote lijn: eet gewoon wat altijd op het menu stond, maar dan met veel minder aardappelen.
    Kies voor volkoren spaghetti/macaroni en zilvervliesrijst, maar dan een halve portie. Maar bijv. met een dubbele hoeveelheid spaghettigroente. Dus vooral veel groente en de gewone hoeveelheid vlees, vis, ei e.d.
  • TUSSENDOORTJES
    Als tussendoortjes kun je eten: olijven, noten en zaden, bakje yoghurt of kwark, stukje kaas, een avocado, wat komkommer, wortel, tomaat e.d. 

 

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

Google+

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

Mijn missie is om de 40+ vrouw meer kwaliteit van leven en

gezondheid te laten ervaren. Door een op jou toegespitst

voedingsadvies en leefstijl-interventies die helemaal bij

jou en je leefstijl passen. 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl