Peulvruchten


Peulvruchten, de gezondheidsraad adviseert elke week 1 x peulvruchten op het menu te zetten, maar wat zijn eigenlijk peulvruchten, wat moet je er mee en hoe doe je dat? Hieronder enkele tips en recepten om meer met peulvruchten te doen.

Onder peulvruchten worden verstaan:

  • Bruine,
  • Witte bonen,
  • Zwarte bonen,
  • Kapucijners,
  • Kievitsbonen (borlotti),
  • Limabonen (boterbonen), 
  • Linzen,
  • Kikkererwten,
  • Kidneybonen,
  • Flageolets, 
  • Sojabonen

Tofu, Tempé en hummus

Dit zijn bewerkte peulvruchten. Tofu en tempé zijn gemaakt van sojabonen en hummus van kikkererwten.

 

Pinda’s rekenen we tot noten, de pindaplant behoort zoals alle peulvrucht dragende tot de vlinderbloemenfamilie .

 

 

‘Groene’ peulvruchten zoals doperwten en sperziebonen, peultjes e.d. dus ook pinda`s zijn officieel allemaal peulvruchten, maar worden vanwege specifieke gezondheidseffecten tot groente gerekend.



Tips:

  • Als avondsnack smaakt een schaaltje sojaboontjes met een heel klein beetje knoflook, peper en zout erg lekker.
  • Als bonenspread, voor op brood. Dit kan van allerlei soorten peulvruchten, maar denk ook eens aan limabonen, gekruid met knoflook, p & z en 2 el griekse yoghurt...mmmm!
  • Als dip voor bij de 'borrel' ;P
  • Geroosterde kikkererwten, ook lekker als snack!

 



Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

Google+

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

Mijn visie: Het is mijn mening dat het voor iedereen mogelijk is, om een gezondere leefstijl te ontwikkelen. Door kleine stapjes te maken en goede coaching, help ik jou op weg naar een gezondere leefstijl. 

Met pure producten en oog voor het milieu en duurzaamheid.

En voor velen niet onbelangrijk, dat je nog gaat afvallen ook! 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl