Bleekselderij risotto (4 personen!)


 

 

  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 300 gr half volkoren rijst van lassie
  • 150 g tuinerwten (diepvries)
  • 125 ml creme fraîche light
  • 300 gr roze garnalen
  • 20 gr bassilicium (1 bakje)
  • 1l kokend water
  • 1 snufje peper
1 dunschiller
Grote wokpan
Bereiden:
  • Laat het bouillonblokje oplossen in het kokende water. Schil intussen met de dunschiller de stugge delen van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.
  • Verhit in een hapjespan de olie. Bak de sjalot en bleekselderij 3 min. zonder dat ze verkleuren.
  • Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  • Voeg de groentebouillon in 3-4 delen toe. Voeg pas een volgend deel bouillon toe als het vorige is opgenomen. Voeg na 5 minuutjes de erwtjes samen met het laatste deel bouillon toe. Roer regelmatig en kook de risotto in 10-15 min. zachtjes beetgaar.
  • Neem de risotto van het vuur. Schep de crème fraîche of cuisine, garnalen en het basilicum erdoor. Breng de risotto op smaak met peper en schep op 4 borden.

Extra tips:

  • Ik heb de half volkoren rijst gebruikt, maar er kan natuurlijk ook gewone risotto gebruikt worden of zelf nog veeeeeel gezonder de zilvervlies rijst!
  • De crème fraîche kan vervangen worden door Alpro cuisine
  • De garnalen door hamblokjes.

 



Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

Google+

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

Mijn visie: Het is mijn mening dat het voor iedereen mogelijk is, om een gezondere leefstijl te ontwikkelen. Door kleine stapjes te maken en goede coaching, help ik jou op weg naar een gezondere leefstijl. 

Met pure producten en oog voor het milieu en duurzaamheid.

En voor velen niet onbelangrijk, dat je nog gaat afvallen ook! 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl