BarBeCue lekker en gezond


Het is weer zomer, dus barbecue tijd!!

Heerlijk op een gezonde manier buiten genieten. Het wordt dit weekend weer echt barbecue weer. Dus tijd voor wat nieuwe recepten!

 

Tomaten bruschetta:

            - voor meerdere personen

  • sneetjes stokbrood
  • ong. 4 klein gesneden tomaat
  • 2 teentjes knoflook, 1 klein gesneden
  • heel fijn gesneden uitje
  • peper & zout
  • 1 1/2 el olijfolie

Meng alle kleingesneden groenten met 1 el olijfolie. Smeer het stokbroodje in met olijfolie en knoflook. Leg even op de hete barbecue, laat lekker knapperig worden, vergeet niet af en toe te keren. Beleg met de tomaten salsa.

 

Vis pakketje:

            - voor 1 persoon

  • 1 handje prei ringetjes
  • 3 olijven
  • 1 stukken visfilet, bijv. zalm, kabeljauw, koolvis, pangasius, tilapia
  • ½ eetlepel pesto
  • peterselie

Bereiding:

Was de prei onder stromend water en verwijder de worteltjes. Snijd de olijven klein. Dep de stukken vis met keukenpapier droog.

Leg het stukje vis op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. Bestrijk de vis met de pesto en verdeel er de prei, olijven en peterselie over.

Vouw het aluminiumfolie goed dicht.

Laat de vis op de barbecue in ca. 12 minuten gaar worden. 

 

Gegrilde groenten:

            - voor 1 persoon

  • 2 el gesneden rode ui
  • 1/2 meiknolletje in stukjes
  • 1/4 courgette in stukjes
  • wat lente ui in ringetjes
  • 1 el olijfolie
  • Italiaanse kruiden en peper & zout naar smaak

Bereiding:

Meng alle ingrediënten door elkaar en leg ze in een aluminium bakje. Zet ongeveer 20 minuten op de barbecue.

 

Wat algemene tips:

  • Kies verder voor magere vleessoorten, zoals varkensfilet/haas, kipfilet. Snijd het vlees klein (stukken van 5 cm bij 5 cm) en zet dit in de marinade. Voor kipfilet vind ik altijd kerriepoeder, olijfolie, peper/zout lekker. Voor varkensvlees, ketjap, el pindakaas en peper/zout. Maak je eigen hamburgertjes van extra mager rundergehakt met Italiaanse kruiden.
  • Maak ook eens wat sausjes zelf, bv. op basis van yoghurt een knoflooksausje maken, of tatziki met komkommer....

 

Lekker met een groene salade..

Als het nog niet genoeg is als dessert, lekker veel vers gesneden fruit met een bolletje sorbet ijs, eet smakelijk!!


Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

Google+

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

Mijn missie is om de 40+ vrouw meer kwaliteit van leven en

gezondheid te laten ervaren. Door een op jou toegespitst

voedingsadvies en leefstijl-interventies die helemaal bij

jou en je leefstijl passen. 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl