Bloemkool risotto


 - 2 pers. koolhydraatarm

  • 1 kleine bloemkool (400 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram zalm
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • sap van ½ citroen
  • 1 takjes basilicum
  • 1/2 eetlepel crème fraîche
  • 1/2  eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • zout naar smaak 

 

Bereiding

Rasp de bloemkool met een grove keukenrasp.

Verhit de olie in een wok en pers de knoflook teentjes uit en fruit ze mee.

 

Wok de geraspte bloemkool op middelhoog vuur, schep de bloemkoolkorrels regelmatig om.Maal ondertussen flink wat peper en haal de stukken zalm er doorheen zodat ze een jasje van peper hebben.

Leg de zalm op een voorverwarmde grillpan en gril de stukken aan beide kanten krokant, ca. 6 min.

 

Hak de basilicum fijn en voeg deze samen met de citroensap, de crème fraîche en de kaas door de risotto.
Bak de risotto nog een paar minuten door en voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer de risotto met de zalm in een diep bord.



Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

Google+

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

Mijn missie is om de 40+ vrouw meer kwaliteit van leven en

gezondheid te laten ervaren. Door een op jou toegespitst

voedingsadvies en leefstijl-interventies die helemaal bij

jou en je leefstijl passen. 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl