Lasagne van aubergine


4 pers. koolhydraatarm

Ingrediënten

  • 3 aubergines 
  • 4 eetlepels olijfolie 
  • 1 bol mozzarella

Voor de saus: 

  • 1 ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 1 rode paprika 
  • 1 gele paprika
  • 1 flinke winterpeen (of 2 à 3 wortels) 
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel gedroogde oregano
  • ½ eetlepel gedroogde basilicum 
  • 1 blik tomatenblokjes

Voor de bechamelsaus:

  • 50 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 500 ml melk

ovenschaal van 2½ tot 3 liter

 

Bereiden

Snij de aubergines in de lengte (van het kroontje richting de onderkant) in lange plakken van 1 cm dik. Bestrijk de plakken met de olijfolie. Grill de plakken in een grillpan aan beide kanten tot ze bijna gaar zijn (op hoog vuur: 3 à 4 minuten per kant). Leg apart en laat afkoelen.

Snipper voor de saus de ui en de knoflook. Snij de paprika’s en winterpeen in kleine blokjes. Verhit in een grote pan de olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot de ui glazig is. Voeg dan de fijngesneden groenten toe, versgemalen peper en zout en de oregano en basilicum. Bak dit nog 5 minuten en voeg vervolgens de tomatenblokjes water toe. Laat dit geheel minimaal 20 minuten sudderen.

 

Verwarm de over voor op 200 °C. 

Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Roer de bloem door de gesmolten boter zodat een bal ontstaat. Plet de bal fijn en verhit deze even op zacht vuur. Voeg de melk toe en klopt met een garde het boter-bloemmengsel door de melk. Verwarm de melk en roer af en toe. De saus gaat binden. Kook de saus minimaal 2 minuten door om goed te laten garen.

 

Maak de saus op smaak met zout en peper.

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie. Smeer een laagje bechamelsaus op de bodem en dek deze af met de aubergine. Schep daarbovenop een laag tomatensaus. Dek deze weer af met aubergine en daarna een laag bechamelsaus. Wissel steeds de aubergine en de sauzen af tot de schaal vol zit. Maak het af met een laag bechamelsaus. Snij de mozzarella in stukken en leg deze bovenop de laatste laag.

 

 

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne 20 minuten tot de kaas begint te smelten en verkleuren.

Recept: PuurGezond

 

 

 




Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

Google+

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

Mijn missie is om de 40+ vrouw meer kwaliteit van leven en

gezondheid te laten ervaren. Door een op jou toegespitst

voedingsadvies en leefstijl-interventies die helemaal bij

jou en je leefstijl passen. 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl