Marinade`s

Ik vind het altijd lastig om vlees te marineren. Vaak kom ik niet verder dan wat ketjap en olie. Dus ben ik maar eens gaan zoeken en experimenteren hoe ik het beter en lekkerder zou kunnen maken. Hieronder staan recepten voor 500 gr. vlees of vis. Wanneer je het vlees een dag van te voren marineert, trekken de smaken er nog lekkerder in. Dek wel goed af in de koelkast en voor het roosteren even het vlees afdoppen, met bijvoorbeeld keukenpapier. Tijdens het grillen kan je de marinades ook nog over het vlees strijken, blijft het vlees sappiger. De recepten heb ik her en der heb gevonden en aangepast. Veel succes en eet smakelijk ;D 


1. Tijm en Honing

Haal de blaadjes van 6 takjes tijm (of neem 1 theelepel gedroogde tijm) en vermeng dit met 2 eetlepels vloeibare honing, 1 theelepel mosterd en 100 ml vers sinaasappelsap.

Lekker met kip, lamsvlees en karbonade.

 

2. Yoghurt en Knoflook

Meng 200 ml yoghurt en 4 uitgeperste teentjes knoflook, een half bosje fijngehakte peterselie en wat versgemalen peper.

Lekker met grote stukken rund-, lams- of varkensvlees.

 

3. Oregano en Chilipeper

Meng 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde chilipepervlokken of -poeder en 1 gesnipperd teentje knoflook.

Lekker met kip-, rund- en varkensvlees.

 

4. Zoete BBQ-marinade

Roer 100 ml ketchup met 100 gram appelstroop, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, het sap van een halve citroen, een teentje geperste knoflook en een theelepel kaneelpoeder door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper.

Lekker met spareribs en karbonades.

 

5. Kerrie en Kokosmelk

Meng 50 ml kokosmelk met 1 eetlepel kerriepoeder en 50 ml ananassap. Voeg wat versgemalen peper toe. Lekker met vis en kip.

 

6. Citroen en Koriander

Meng 4 eetlepels (olijf)olie met 1 eetlepel geraspte citroenschil, 1 theelepel sereh (citroengraspoeder), een halve bos fijngehakte koriander en wat versgemalen peper. Lekker met vis, kip en varkensvlees.

 

7. Gember en Soja

Schil een paar centimeter gemberwortel en rasp deze. Meng dit met twee teentjes geperste knoflook,½  eetlepel Sojasaus, 1½ eetlepel Ketjap en twee eetlepels olijfolie.

Lekker met vis en alle soorten vlees.

 

8. Sinaasappelrub

Maal het 2 el venkelzaad in de vijzel. Voeg 2 teentjes geperste knoflook toe en maal tot gladde pasta. Meng 4 tl paprikapoeder, 2 tl tijm en 1 tl chilipoeder door de rub. Rasp de oranje schil van 2 sinaasappels boven de rub. Lekker met rundvlees.

 

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

Google+

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

Mijn missie is om de 40+ vrouw meer kwaliteit van leven en

gezondheid te laten ervaren. Door een op jou toegespitst

voedingsadvies en leefstijl-interventies die helemaal bij

jou en je leefstijl passen. 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl