Peulvruchten


Peulvruchten, de gezondheidsraad adviseert elke week 1 x peulvruchten op het menu te zetten, maar wat zijn eigenlijk peulvruchten, wat moet je er mee en hoe doe je dat? Hieronder enkele tips en recepten om meer met peulvruchten te doen.

Onder peulvruchten worden verstaan:

  • Bruine,
  • Witte bonen,
  • Zwarte bonen,
  • Kapucijners,
  • Kievitsbonen (borlotti),
  • Limabonen (boterbonen), 
  • Linzen,
  • Kikkererwten,
  • Kidneybonen,
  • Flageolets, 
  • Sojabonen

Tofu, Tempé en hummus

Dit zijn bewerkte peulvruchten. Tofu en tempé zijn gemaakt van sojabonen en hummus van kikkererwten.

 

Pinda’s rekenen we tot noten, de pindaplant behoort zoals alle peulvrucht dragende tot de vlinderbloemenfamilie .

 

 

‘Groene’ peulvruchten zoals doperwten en sperziebonen, peultjes e.d. dus ook pinda`s zijn officieel allemaal peulvruchten, maar worden vanwege specifieke gezondheidseffecten tot groente gerekend.



Tips:

  • Als avondsnack smaakt een schaaltje sojaboontjes met een heel klein beetje knoflook, peper en zout erg lekker.
  • Als bonenspread, voor op brood. Dit kan van allerlei soorten peulvruchten, maar denk ook eens aan limabonen, gekruid met knoflook, p & z en 2 el griekse yoghurt...mmmm!
  • Als dip voor bij de 'borrel' ;P
  • Geroosterde kikkererwten, ook lekker als snack!

 



Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

Google+

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

Mijn missie is om de 40+ vrouw meer kwaliteit van leven en

gezondheid te laten ervaren. Door een op jou toegespitst

voedingsadvies en leefstijl-interventies die helemaal bij

jou en je leefstijl passen. 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl