Rendang sajoer boontjes


 

Rendang daging,sajoer boontjes en gele rijst (1 pers)

Voor de rendang:

- 100 gr runder riblappen

- 1/2 ui klein gesneden

- stukje geraspte verse gember

of 1 tl gember poeder

- 1 tl laurierpoeder

- 1 tl korianderpoeder

- 2 el donkere sojasaus

- 1 stukje ontbijtkoek

- 100 ml warme runderbouillon

- Vleugje gemalen peper

- Snufje zeezout

- wat klein gesneden bosuitje 

 

Bereiden:

Vlees kruiden, een el olie in de pan verhitten en het vlees aanbraden.Laat het lekker uren sudderen en voeg in het laatste uur een plakje ontbijtkoek erdoor om te laten binden en de bosuitjes erover strooien. (oeps, op de foto ben ik de bosuitjes vergeten...)

 

 

Voor de Sajoer boontjes

- 200 gr voorgekookte sperziebonen

- 1/2 geraspt ui

- 1/2  teentje knoflook fijngesneden

- 1 tl ketjap

- Beetje gemberpoeder

- 1/2 tl sambal

- Wat korianderzaad

- Zout

Bereiden:

Verhit  1 el olie in de wokpan. Voeg de bonen toe en de kruiden en bak deze mee.

Voeg de ketjap toe en stoof de boontjes in ongeveer 8 – 10 minuten gaar.

Voeg naar smaak nog wat zout toe. 

• De rijst koken zoals op het pak staat, met wat kurkuma en voilà, daar is je gele rijst.

Lekker met komkommer in chilisaus.



Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

Google+

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

Mijn missie is om de 40+ vrouw meer kwaliteit van leven en

gezondheid te laten ervaren. Door een op jou toegespitst

voedingsadvies en leefstijl-interventies die helemaal bij

jou en je leefstijl passen. 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl