snelle ontbijtjes


Hier vind je wat recepten om de ochtend goed te beginnen. 


Ontbijttips

  • Havermout, halfvolle melk, rozijnen en een appel in stukjes en een kopje thee.
  • 2 volkoren knäckebröd besmeerd met roomboter, sla komkommer, worteltje en een kopje thee.
  • 1 schaaltje magere of halfvolle kwark met banaan, kiwi en muesli. Kopje thee.
  • 2 sneetjes volkoren notenbrood besmeerd met roomboter, glas verse jus, 1 gekookt eitje en een kopje thee.


havermout banaan puddingkje

  • 40 gr. havermout
  • 1 ei
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1/2 banaan
  • kaneel
  • flinke el dikke magere kwark
  • 1 el noten, pitten en zaden granola

Maak van 1 banaan kleine stukjes, doe hier de kaneel over. Roer de havermout, banaan met de melk door het losgeklopte ei.

Schep dit in een schaaltje of een grote kop en zet 3.5 minuten op vol vermogen in de magnetron. 

 

Garneer lekker met de kwark en de granola.



Granola

- 1 à 2 porties (met havermout)

  • 1 kleine eetlepel gehakte, ongezouten, gemengde noten
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel tarwezemelen
  • 1 theelepel honing
  • wat kaneelpoeder
  • ev. iets olie sprayen (walnoot olie is wel heel lekker, pas dan op met verhitten)

Bak eerst de havermout in een droge pan, heel licht bruin. Haal uit de pan en bak dan de noten lichtbruin. Sprenkel de tl honing erover, roer goed door. Voeg de havermout en rest van de zaden toe en bak nog even door. Op zich ben je dan al klaar... maar je kan er naar smaak natuurlijk naderhand nog wat rozijnen, abrikozen, dadels naar smaak of inhoud keukenkastje aan toevoegen. Even af laten koelen, lekker met volle yoghurt of kwark.



Griekse yoghurt

Handje frambozen, kan natuurlijk ook met ander fruit!

1 el granola (zonder havermout)

3 el all bran flakes

 

 



granola

zonder havermout

- ongeveer 10 porties

  • 1 flinke mespunt Kaneel
  • 15 gr Lijnzaad
  • 100 gr ongezouten, gemengde noten
  • 20 gr Pijnboompitten
  • 15 gr Pompoenpitten
  • 15 gr Zonnebloempitten
  • 15 gr Sesamzaad

Maak de noten in een vijzel kleiner en rooster ze in een pan bruin krokant. Haal ze uit de pan en rooster de zaden en pitjes even aan, als laatste de sesamzaadjes heel even. Dan de noten erdoor en de kaneel. Laten afkoelen en af en toe een lepeltje toevoegen aan ontbijt of toetje, lekkerrrrrr