Vegetarische pasta met romige avocado


- 1 persoon

Ingrediënten

 

• 1/2 avocado

• 3.75 g basilicum

• 125 g cherrytomaten

• e1 etlepel citroensap

• 1/2 gele paprika

• 1/2 teentje knoflook

• beetje geraspte Pecorino kaas of parmezaanse 

• beetje peper

• 1 eetlepel zwarte olijven

• 100 g volkoren fusilli

• beetje zout

 

Bereiding

 

Breng voldoende water aan de kook en kook de pasta vervolgens 2 minuten korter dan op de verpakking staat. Dat is nodig, omdat we de pasta na het afgieten nog even verder verwarmen. 

 

Hak ondertussen de knoflook fijn. 

Pluk de blaadjes basilicum van de takjes. 

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. 

 

Doe de knoflook, de basilicum en het vruchtvlees van de avocado samen met een eetlepel citroensap in een keukenmachine. Hak het geheel fijn met een mesje tot een romige massa. 

 

 

Breng het op smaak met peper en zout. 

Maak vervolgens de paprika schoon en snijd deze in blokjes. 

 

Halveer de cherrytomaten.

Giet de pasta af en voeg de romige pastasaus toe en roer deze goed door pasta heen.

Zet de pan met pasta terug op laag vuur en voeg de paprika, de cherrytomaten en de olijven toe.

 

Verwarm het geheel voorzichtig op laag vuur nog zo'n 2 minuten zonder dat het aanbrandt.

Verdeel de pasta met de romige avocado pastasaus over de borden en garneer het met een paar vlokken grof geraspte Pecorino kaas.

 

 

Klaar is je pasta met romige avocado pastasaus. Eet smakelijk!



Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

Google+

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

Mijn missie is om de 40+ vrouw meer kwaliteit van leven en

gezondheid te laten ervaren. Door een op jou toegespitst

voedingsadvies en leefstijl-interventies die helemaal bij

jou en je leefstijl passen. 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl