DE GEDACHTEN ZIJN VRIJ, OF TOCH NIET HELEMAAL?


Onze gedachten bewust en onbewust bepalen vaak onze motivatie en ons gedrag! Zij zijn de alles omvattende factor van wat we ooit kunnen en zullen bereiken. Er is maar een heel klein percentage mensen, die deze kennis structureel gebruiken.

 

De meeste onder ons, laten hun gedachten afhangen van hun herinneringen en omgeving. Als we het gevoel hebben dat we iets niet willen of kunnen, dan zal het waarschijnlijk ook niet gebeuren.

 

Zo gaat het tevens met initiatieven nemen om iets te bereiken.

Ons denken vormt een onderdeel van ons probleem om te 'slagen'. Onze beleving en de beleving van vandaag, is de herinnering van morgen. Als mijn gedachten dus negatief zijn, dan blijft het gevoel van gisteren de dag van vandaag en morgen negatief beïnvloeden.

 

Hoe ontstaan onze gedachten.

Hieronder de meest belangrijke elementen die onze gedachten creëren;

 1. Herinneringen.
  Alles wat opgeslagen staat in ons geheugen (ons onderbewuste) vormt de grondslag voor je gedachten, initiatieven en je gedrag op dit moment.
 2. Omgeving.
  Jouw gedachten over elke plek, zijn vaak een gevolg van een actie of situatie in het verleden.
 3. Gedachten.
  Wanneer je nu een nare situatie mee maakt, zijn de gedachtes die je daarover hebt bepalend voor je gedachten in de toekomst. Je gedachten creëren gevoelens en gevoelens op hun beurt weer gedachten.
 4. Focus in de gedachten.
  Wanneer je focus heel erg gericht is op een doel, geeft het je richting en sturen ze je aandacht. Maar door te gefocust te zijn op HET probleem, burn-out, depressie of bijvoorbeeld zwaarlijvigheid, is het moeilijk om vaardigheden te ontwikkelen, die je helpen om oplossingen te vinden voor deze uitdagingen. Veranderen je focus naar de mogelijkheden in de toekomst, dan creëer je creativiteit.
 5. Bewustzijn
  De creativiteit die nodig is om tot creativiteit in mogelijkheden voor de toekomst te komen, vormt de nieuwe basis voor je onderbewuste. Het onderbewuste stimuleert je meestal automatisch negatief. Door de focus te zetten op de mogelijkheden ga je het onderbewuste bewust positief stimuleren zodat het je ook onbewust positief kan gaan stimuleren.

Denk eens mee en geef eens procentueel aan, wat jij zelf al denkt dat de invloed is van bovenstaande punten op jouw gedrag.

Geef nu een waardering tussen de 0 en 10 (de 0 staat voor negatieve invloed en de 10 staat voor positieve invloed op je gedrag) voor elk onderdeel.

 

Helaas is de kans dat jij ook onbewust jezelf negatief beïnvloed.... Want wanneer je een negatieve waardering voor jezelf hebt, wordt dat continu bevestigd en zit je eigenlijk in een vicieuze cirkel. Je gedachten worden beïnvloed door je eigen gedachten en door de omgeving waarin je, je bevindt. Wanneer je dus, net als zovelen, je niet bewust bent over wat JIJ wilt, hoe JIJ wilt voelen, blijf je in die grijze mist ronddwalen. 

 

 

Door de focus op een nare herinnering te hebben, wordt die herinnering versterkt. En zo word de grijze mist steeds dikker. Wees meer bewust van het feit, dat dit negatieve onderbewustzijn, je leven negatief beïnvloed! Ga op zoek naar de lichtpuntjes, ga je focus verleggen en ben je dan dus bewust, dat JIJ de kwaliteit van je leven positief kan gaan beïnvloeden.   

 

 

Ga bewust op zoek naar het geluk op dit moment!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl