Hier een verzameling van mijn favo recepten, allen in een verantwoorde, maar vooral lekkere versie. Alles, op de ala Emmy manier!
Varieer naar eigen inzicht, een recept is wat mij betreft alleen maar een leidraad. Daar kan je dan mooi op variëren, naar eigen smaak en inhoud van je keukenkastje 🤣
Typisch voorbeeld, eet wat je nog in huis heb en op moet! Dan noemen wij het dus; Pleur In De Pan…. kan o zo lekker zijn, zoals dit;
Voor 2 personen
1 rode + 1 groene paprika
1 courgette
1 prei
3 aardappels
250 gr vegetarisch gehakt
2 el Olijfolie
2 el ketjap asin minder zout
2 el nasi kruiden (ik gebruik die van Xenos, zijn alleen kruiden, zonder zout en andere zooi)
2 tl tomatenpuree
Was alle groenten en schil de aardappels, snijd alles in kleine blokjes.
Kook de aardappels even voor, tot ze net gaar zijn. Tijd hangt ervan af hoe groot de stukjes aardappel zijn.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprika en courgette zijn 5 minuutjes. Voeg dan het vegetarisch gehakt, prei, tomatenpuree, ketjap en kruiden toe.
Bak alles zo’n 5 minuten lekker door, doe dan de aardappelen erbij, bak nog even mee.
Eet smakelijk 😋
2 á 3 personen
Hol het brood uit, (doe in een zak bewaren voor de volgende dag.)
Bak de ham even aan in de olie het uitje en de knoflook. Voeg na een minuut of 5 de gemengde groenten toe, bak alles in hooguit 10 minuten even aan.
Vul het brood met het groentemengsel, schenk het ei erover en doe er wat geraspte kaas over.
± 20 minuten in de voorverwarmde oven, lekker met gemengde sla.
Ingrediënten
100 gr gesneden kippen dijen filets (origineel met drumsticks)
1/2 gesneden ui
1/2 prei in dunne ringen gesneden
1 el bruine suiker
1 el azijn /appelsap/citroensap
1 el ketjap manis
1 el tomatenketchup
1/2 el sambal
2 appels
1 klein blikje perziken
Kip klein snijden bestrooien met zout en peper en bruin bakken. Basterdsuiker, azijn, ketjap, tomatenketchup en sambal mengen en dit toevoegen aan de kip.
Verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukken, voeg wat water toe, met de ui en een kwartiertje laten sudderen
5 minuten voor opdienen de perziken toevoegen.
Serveren met rijst (met kurkuma geel gekleurd) en een frisse komkommersalade.
- 2 pers. koolhydraatarm
Bereiding
Rasp de bloemkool met een grove keukenrasp.
Verhit de olie in een wok en pers de knoflook teentjes uit en fruit ze mee.
Wok de geraspte bloemkool op middelhoog vuur, schep de bloemkoolkorrels regelmatig om.Maal ondertussen flink wat peper en haal de stukken zalm er doorheen zodat ze een jasje van peper hebben.
Leg de zalm op een voorverwarmde grillpan en gril de stukken aan beide kanten krokant, ca. 6 min.
Hak de basilicum fijn en voeg deze samen met de citroensap, de crème fraîche en de kaas door de risotto.
Bak de risotto nog een paar minuten door en voeg zout en peper naar smaak toe.
Serveer de risotto met de zalm in een diep bord.
40 g gerookte hamreepjes
1 kipsaucijs (ca. 80 g)
1 uitje
1/2 tl tijm (bakje à 15 g)
2 vleestomaten in blokjes
220 g witte bonen in tomatensaus
125 g cherrytomaten
wat platte peterselie
Bereidingswijze
Bak de hamblokje's 3 min. in een braad- of hapjespan op middelhoog vuur.
Verdeel de saucijs in 3 gelijke stukken en bak 5 min. mee met de hamblokjes.
Snijd intussen de uien in halve ringen. Voeg toe aan het vlees in de pan en bak 5 min. mee.
Voeg de tijm, tomatenblokjes, witte bonen in tomatensaus en 60 ml water toe en breng aan de kook.
Halveer de tomaten, voeg toe aan de pan en laat alles 10 min. stoven.
Hak de peterselie fijn en roer vlak voor het serveren door de cassoulet.
Serveer in diepe borden of kommen. Eet smakelijk!
Snijd de groenten klein, hou wat lente ui achter voor garnering. Bak dan de ui met de courgette in de knoflookolie aan. Kook ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar. Voeg de tomaten, met de vis en de lente ui toe. Kruid met peper, zout en dille.
- 1 pers.
Bak de chorizo met de groenten even in korte tijd gaar en kruid met wat peper. Voeg dan de kidneybonen toe en strooi er koriander naar smaak over.
Hou je niet van koriander, kan je ook peterselie gebruiken.
Lekker met rijst!
Bereiden:
Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Roerbak de paksoi met de champignons kort in een wok, doe er de saus door en de garnaaltjes.
Ook lekker snel klaar.