Hier een verzameling van mijn favo recepten, allen in een verantwoorde, maar vooral lekkere versie. Alles, op de ala Emmy manier! 

 

Varieer naar eigen inzicht, een recept is wat mij betreft alleen maar een leidraad. Daar kan je dan mooi op variëren, naar eigen smaak en inhoud van je keukenkastje 🤣


P.i.d.p….. soms moet het op

Typisch voorbeeld, eet wat je nog in huis heb en op moet! Dan noemen wij het dus; Pleur In De Pan…. kan o zo lekker zijn, zoals dit;

Voor 2 personen

1 rode + 1 groene paprika

1 courgette

1 prei

3 aardappels 

250 gr vegetarisch gehakt 

2 el Olijfolie 

2 el ketjap asin minder zout

2 el nasi kruiden (ik gebruik die van Xenos, zijn alleen kruiden, zonder zout en andere zooi)

2 tl tomatenpuree 

 

Was alle groenten en schil de aardappels, snijd alles in kleine blokjes.

Kook de aardappels even voor, tot ze net gaar zijn. Tijd hangt ervan af hoe groot de stukjes aardappel zijn.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de paprika en courgette zijn 5 minuutjes. Voeg dan het vegetarisch gehakt, prei, tomatenpuree, ketjap en kruiden toe. 

Bak alles zo’n 5 minuten lekker door, doe dan de aardappelen erbij, bak nog even mee.

 

Eet smakelijk 😋 


Gevuld afbakbrood

2 á 3 personen

  • afbakbroodje, zo'n kleine ronde
  • 500 gram gemengde kleingesneden groenten, wat je lekker vindt
  • 150 gram achterham, in kleine blokjes
  • 1 el olie
  • 2 geklutste eitjes
  • 20 gram geraspte kaas

 

Hol het brood uit, (doe in een zak bewaren voor de volgende dag.)

Bak de ham even aan in de olie het uitje en de knoflook. Voeg na een minuut of 5 de gemengde groenten toe, bak alles in hooguit 10 minuten even aan.

Vul het brood met het groentemengsel, schenk het ei erover en doe er wat geraspte kaas over.

± 20 minuten in de voorverwarmde oven, lekker met gemengde sla.


Antilliaanse kip a la Emmy

Ingrediënten

100 gr gesneden kippen dijen filets (origineel met drumsticks)

1/2 gesneden ui

1/2 prei in dunne ringen gesneden

1 el bruine suiker

1 el azijn /appelsap/citroensap

1 el ketjap manis

1 el tomatenketchup

1/2 el sambal

2 appels

1 klein blikje perziken

 

Kip klein snijden bestrooien met zout en peper en bruin bakken. Basterdsuiker, azijn, ketjap, tomatenketchup en sambal mengen en dit toevoegen aan de kip.

Verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukken, voeg wat water toe, met de ui en een kwartiertje laten sudderen

5 minuten voor opdienen de perziken toevoegen.

Serveren met rijst (met kurkuma geel gekleurd) en een frisse komkommersalade.


Risotto met zalm (koolhydraatarm)

- 2 pers. koolhydraatarm

  • 1 kleine bloemkool (400 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram zalm
  • 50 gram geraspte belegen kaas
  • sap van ½ citroen
  • 1 takjes basilicum
  • 1/2 eetlepel crème fraîche
  • 1/2  eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • zout naar smaak 

Bereiding

Rasp de bloemkool met een grove keukenrasp.

Verhit de olie in een wok en pers de knoflook teentjes uit en fruit ze mee.

Wok de geraspte bloemkool op middelhoog vuur, schep de bloemkoolkorrels regelmatig om.Maal ondertussen flink wat peper en haal de stukken zalm er doorheen zodat ze een jasje van peper hebben.

Leg de zalm op een voorverwarmde grillpan en gril de stukken aan beide kanten krokant, ca. 6 min.

Hak de basilicum fijn en voeg deze samen met de citroensap, de crème fraîche en de kaas door de risotto.

Bak de risotto nog een paar minuten door en voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveer de risotto met de zalm in een diep bord.


Cassoulet

40 g gerookte hamreepjes 

1 kipsaucijs (ca. 80 g)

1 uitje

1/2 tl tijm (bakje à 15 g)

2 vleestomaten in blokjes

220 g witte bonen in tomatensaus

125 g cherrytomaten

wat platte peterselie

 

 

Bereidingswijze 

Bak de hamblokje's 3 min. in een braad- of hapjespan op middelhoog vuur.

Verdeel de saucijs in 3 gelijke stukken en bak 5 min. mee met de hamblokjes.

Snijd intussen de uien in halve ringen. Voeg toe aan het vlees in de pan en bak 5 min. mee.

Voeg de tijm, tomatenblokjes, witte bonen in tomatensaus en 60 ml water toe en breng aan de kook.

Halveer de tomaten, voeg toe aan de pan en laat alles 10 min. stoven.

Hak de peterselie fijn en roer vlak voor het serveren door de cassoulet.

 

Serveer in diepe borden of kommen. Eet smakelijk!


Couscous a la Pesce

  • - voor 1 persoon:
  • 1/4 courgette
  • 1/2 ui
  •  4 roma tomaten
  • 1 lente ui
  • een handvol olijven in plakjes
  • 100 gr gezeefde tomaten
  • 100 gr kabeljauwfilet
  • knoflook olie
  • 50 gr couscous

 

Snijd de groenten klein, hou wat lente ui achter voor garnering.  Bak dan de ui met de courgette in de knoflookolie aan. Kook ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak gaar. Voeg de tomaten, met de vis en de lente ui toe. Kruid met peper, zout en dille. 


Chorizo met kidney bonen

 

 -  1 pers.

  • ½   prei in ringen
  • ½   courgette in blokjes
  • ½   gele paprika in stukjes
  • ½   blikje uitgelekte kidneybonen
  • 50 gr chorizo in blokjes gesneden

Bak de chorizo met de groenten even in korte tijd gaar en kruid met wat peper. Voeg dan de kidneybonen toe en strooi er koriander naar smaak over.

Hou je niet van koriander, kan je ook peterselie gebruiken.

Lekker met rijst!


Garnalen met mihoen

  • Paksoi, kleingesneden
  • Champignons klein gesneden
  • gesneden ui
  • 100 gr. garnalen of rivierkreeftjes
  • oestersaus
  • mihoen
  • komkommer met wat chilisaus

Bereiden:

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing. Roerbak de paksoi met de champignons kort in een wok, doe er de saus door en de garnaaltjes.  Serveer met de komkommer en de chilisaus.

Ook lekker snel klaar.


Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl