Lunches,
Maar allereerst: het BROOD!
Brood komt simpelweg in drie varianten: wit, bruin en volkoren.
Bij volkoren-producten wordt er gebruik gemaakt van de hele tarwekorrel. Dit is bij bruinbrood en bij wit niet het geval. Volkorenbrood levert dan ook de meeste vezels, maar ook ‘goede’ koolhydraten, B-vitaminen, jodium en ijzer.
Voor deze sandwiches raden we je volkoren casinobrood aan omdat dit makkelijk te snijden is in mooie driehoekjes en omdat je er het makkelijkst de rondjes uit kunt halen.
Terug naar de recept ideeën. Wat dacht je van:
Je kan er altijd nog wat stukjes tomaat of een halve cherrytomaatjes aan toe voegen.
Voor meer dagen of meer personen….
1 oranje pompoen
1 koolrabi
1 blik kikkererwten
1 prei
2 kip bouillonblokjes minder zout
kerrie
kurkuma
sambal
Was, snijd en schil wat nodig is. alles in kleine blokjes is prima.
Heb je moeite met de pompoen schillen, snijd er schijven van en kook hem eerst 10 minuutjes voor. Dan laat de schil zich supermakkelijk verwijderen. Maar let op; brand je vingers niet!!
Heb je dan alles gewassen, geschild, in kleine stukjes klaar liggen? Mik alle verse groenten met de bouillonblokjes in een pan met ± 1,5 l water, breng aan de kook, en laat ±30 minuten koken. Spoel de kikkererwten af en doe ze samen met de kruiden en sambal (naar smaak) erbij.
Staafmixer erdoor heen en klaar is Klara. Heerlijk met een vers stukje stokbrood!
*foto volgt nog….