Lunches, 


Sandwiches

Maar allereerst: het BROOD!

Brood komt simpelweg in drie varianten: wit, bruin en volkoren.

Bij volkoren-producten wordt er gebruik gemaakt van de hele tarwekorrel. Dit is bij bruinbrood en bij wit niet het geval. Volkorenbrood levert dan ook de meeste vezels, maar ook ‘goede’ koolhydraten, B-vitaminen, jodium en ijzer.

 

Voor deze sandwiches raden we je volkoren casinobrood aan omdat dit makkelijk te snijden is in mooie driehoekjes en omdat je er het makkelijkst de rondjes uit kunt halen. 

 

Terug naar de recept ideeën. Wat dacht je van:

  • De klassieker: gerookte zalm met mosterdcrème: mix 2 eetlepels mosterd met 6 eetlepels zuivelspread light, besmeer met de crème en leg er een plakje zalm op. De crème is genoeg voor zo’n 6 halve sandwiches. Een plukje veldsla maakt het af.
  • Een tropische twist: kip met zachte kerrie en ananas: mix 2 eetlepels fritessaus light met ½ theelepel kerriepoeder, besmeer de sneetjes ermee en beleg met een plakje kipfilet (broodbeleg). Lekker met een stukje ananas erop.
  • De high-tea ennn vegetarische topper: hüttenkäse met komkommer en versgemalen peper: mix 1,5 eetlepels hüttenkäse met zo’n 2 cm geraspte komkommer. Besmeer hiermee de boterham en bestrooi met verse zwarte peper.
  • Nog zo'n lekkere vegetarische variant; avocado spread met doperwt. 1 avocado, 100 gr gare doperwtjes, wat sap van limoen, fijngesneden bosui en knoflook. Even met de staafmixer en op smaak brengen met wat peper. Smeer op je broodje en maak af met een blaadje sla. 

 

Je kan er altijd nog wat stukjes tomaat of een halve cherrytomaatjes aan toe voegen. 


Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

 

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl