HELP HET LUKT NIET!

Bijna iedereen kent het wel!

 

Je hebt het druk met je baan, met school, met leuke sociale dingen en met allerlei andere verplichtingen. Hierdoor krijg je soms het idee dat je eigenlijk helemaal geen tijd hebt om te sporten, om het snoepen te laten, om je te doen wat je, je had voorgenomen. Om je zoveelste dieet niet vol te houden.

 

Als je een dieet maar 1 week volhoudt, kan komen doordat het dieet niet zo geschikt voor jou is. Het beste is om af te vallen met een geheel nieuw eetpatroon dat je de rest van je leven vol kunt houden. Dat betekent dat het zo moet worden samengesteld dat jij er tevreden mee bent.

 

Gezond eetpatroon

Zo vinden veel mensen het bijvoorbeeld erg fijn als er af en toe ruimte is voor iets lekkers, zoals een koekje of een glaasje wijn met wat chips. Als je de hele week netjes gezond en met mate eet is het ook geen probleem om af en toe wat lekkers te nemen. Let er ook op dat je niet te weinig gaat eten, dan is het ook moeilijk om vol te houden.

 

Een gezond eetpatroon ziet er als volgt uit:

Om voldoende voedingsstoffen binnen te blijven krijgen, is het belangrijk dat het dieet niet minder dan 1200 kilocalorieën per dag levert. Begin bijvoorbeeld met het eten van ongeveer 1600 kilocalorieën per dag. Je zult niet verschrikkelijk snel afvallen, maar dit is een veel gezondere en meer verantwoorde manier, die goed is vol te houden.

Probeer altijd 3 maaltijden (ontbijt, lunch, avondmaaltijd) per dag te eten, neem er rustig de tijd voor en geniet ervan. Eet dan veel volkorenproducten en groentes, deze zorgen voor een langer verzadigd gevoel, zodat de trek naar lekkernijen langer wegblijft.

 

Tussendoortjes

Eet als tussendoortjes vers fruit, bijvoorbeeld in de vorm van een salade. Maak deze desnoods al van te voren klaar, zodat het klaarstaat wanneer de verleiding voor een ongezonde snack het grootst is. Andere gezonde tussendoortjes zijn: tomaatjes, komkommers, andere snack-groenten, rauwkost, drink bouillon, bakje magere yoghurt, een rijstwafel of af en toe een krentenbol.

 

Voorkom verleiding

Probeer het snoepen echt te beperken. De ervaring leert dat zolang je geen zoetigheid eet je er ook geen behoefte aan hebt. Dit duurt echter wel eventjes voordat je lichaam hier aan gewend is. Probeer een week lang echt heel streng voor jezelf te zijn en geen zoete dingen te eten. Haal dus ook geen snoep in huis, wat er niet is, kun je niet snaaien! Je zult merken dat je er vanzelf minder behoefte aan krijgt. Als je toch echt enorme trek krijgt en bang bent dat je er niet vanaf kunt blijven zoek dan afleiding, ga een rondje wandelen, bel een vriend of vriendin op, ga een boek lezen, doe een huishoudelijk klusje, als het maar afleidt van je trek in snoep.

 

Niet vullen, maar voeden
Je kan wel netjes 1200 kcal eten, maar als je dan de producten die je dan kiest zijn alsnog vet of suikerrijk zijn, zal je niet makkelijk afvallen. Kies in je voedingspatroon volkoren producten zoals, volkoren brood, volkoren rijst, zilvervliesrijst, havermout of muesli, veel groenten -leveren weinig kcal, veel vezels (en kan je dus heeeeel veel van nemen;). Let ook op je vetinname, kies voor de magere vleessoorten en niet teveel... al deze stapjes hoef je niet in 1x te nemen, maar elk stapje brengt je wel naar een gezonder voedingspatroon ennnnn het verliezen van wat gewicht!

 

Je zult niet verschrikkelijk snel afvallen, want in een gezond voedingspatroon gericht op afvallen, krijg je alsnog voldoende energie binnen om alles zonder probleem te kunnen doen. Maar door gezond en met mate te eten zul je zeker wat kilootjes kunnen verliezen. 

 

Ennn misschien ligt het probleem in 1 van deze 8 redenen.

Je eet wel gezond, maar nog altijd te veel. ... 

Je slaat je ontbijt over. ... 

Je let niet op de grootte van je porties. ... 

Je neemt geen tijd om te eten. ... 

Je slaapt te weinig. ... 

Je overdrijft met light-producten. ... 

Je sport op een lege maag. ... 

Je eet te weinig.....

 

Weet je het echt niet, neem dan eens contact op!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl