PEPERLETTERKRUIDOLIEBOLBUBBELS

Of: hoe hou je rust in je december maand

 

Oooo weet niet hoe het met jullie is, maar alle afspraken komen bij mij weer als vanouds tegelijk! Hoe ik het voor elkaar krijg weet ik niet, maar altijd wanneer ik of naar een vakantie toe werk, komen er altijd heel veel extra, (leuke), dingen tussendoor... er even bij!ūüėāūüí™ En ik ben zeker niet de enige, ik hoor het vaak terug in mijn praktijk.

 

Wanneer je kleine kinderen hebt, ren je van het ene sinterklaasfeest achter de rug, moet je nog naar de voetbal, ballet, hockey en de werkfestiviteiten speciaal voor jou kind georganiseerd, kerst bij ouders/schoonouders/moeder/vader/oma/opa enz...... Of je dat moet is natuurlijk een tweede, maar als je alles af gaat, gaan jullie als gezin rollend het nieuwe jaar in‚öĹÔłŹ‚öĹÔłŹ‚öĹÔłŹ.

 

Misschien een goeie tip, ga eens naar je agenda kijken, want van de week is het SinterklaasūüéĀ. En dat is tof voor de kids, maar voor jullie als ouders?! Als je nu die agenda checkt,¬†hoeveel vieringen heb jij al staan? Ga je ze echt allemaal aflopen...... of maak een keuze en geef m√©√©r waarde aan datgene wat je wel doet.

Want heb je het niet al druk genoeg en is het allemaal niet soms een beetje teveel van het goede....en dan heb ik het niet eens gehad over alle inkopen en andere beslommeringen hieromheen....Overigens geldt dit net zo voor de opa's, oma's en alle drukke mensen, want druk hebben we het allemaal!

Plan ook voldoende rust in je agenda, doe niet alles tegelijk en relax en ontspan op tijd!

 

Ga je het dit jaar anders doen, misschien heb je dan aan een van de volgende punten op dit handige lijstje:

 

1. Een verstandig meid doet haar inkopen op tijd

Hou¬†iedere keer als je¬†in een winkel, tuincentrum of op de markt bent, ¬†je oren en ogen goed open voor potenti√ęle cadeautjes. En dan extra tip voor volgend jaar: begin hier¬†al halverwege het jaar mee en gooi alvast de leukste Sint- en kerstcadeaus in je¬†winkelmandje. Want¬†waarom wachten tot het laatste moment waarvan je zeker weet dat je uren in de rij moet staan en je regelmatig mis grijpt? Hoe eerder hoe beter, dan¬†is alles nog op voorraad, en wanneer je je aankopen een beetje spreidt komt dat ook voor je portemonnee wat minder hard aan.

 

2. Wissel spaarpunten in!

De december maand is duur. Heel duur. Boodschappen, cadeautjes, kerstversiering, nieuwe kleding. Ieder jaar bekijk ik eind november hoeveel punten/airmiles/freebies etc. ik heb gespaard. En wissel die dan in voor leuke cadeaus. Het hele jaar kijk ik niet om naar mijn rentepunten of spaarpunten van mijn mobiele telefoon. En dan blijk ik in december vaak een verrassend leuk ‚Äėspaarpotje‚Äô aan cadeaupunten te hebben verzameld. Hetzelfde kun je ook doen met kooppunten van de supermarkt. Je spaart zo ongemerkt een aardig bedrag bij elkaar en het rendement is vele malen hoger dan op menig spaarrekening.

 

3. Relax!

Zoals ik al zei: vergeet niet te genieten. En dat doe je vooral door van tijd tot tijd te ontspannen. De boog kan niet altijd gespannen staan. Dus maak en plan ook tijd in voor jezelf. Om even helemaal niets te hoeven of moeten. Lekker een boek lezen, in bad, de sauna in. Glaasje gl√ľhwein erbij, kerstmuziekje op en even helemaal wegdromen. Die boodschappen of kerstkaarten komen morgen wel weer!

 

4. Easy peasy kerstmenu

Ga nou niet proberen om voor het eerst van je leven een charlotte te maken. Of een fazant in de oven. Want weet je wat de familie zich over vijf jaar nog herinnert? Hoe gezellig het was, en hoe ontspannen. Niet hoe lekker de fazant smaakte! Maak het jezelf dus niet moeilijk en maak een vertrouwd maar lekker gerecht. Dat iedereen lust en met liefde gemaakt is. En dat kan ook een grote pan soep zijn met lekkere broodjes en luxe beleg. Of een uitgebreide borrelplank. Spelletjes erbij en de avond kan niet meer stuk!

 

5. Maak anderen blij

Het beste gevoel in de december maand krijg je wanneer je andere blij maakt. Kleine moeite, gegarandeerd groots effect. Stuur een lange brief¬†naar je oude schoolvriendin. Breng een (extra) bezoek aan oma in het bejaardenhuis. Laat de hond uit van je buurman die slecht ter been is. Ruim je keukenkast op en breng een doos vol naar de voedselbank. Doneer speelgoed. Maak een kerstpakket voor iemand die het goed kan gebruiken. Bak koekjes voor je collega‚Äôs. Stuur kerstkaartjes naar oudtantes en grootouders (zij waarderen dat, echt!). Geef aan de krantenjongen ‚Äď naast geld ‚Äď ook een lekkere chocoladereep. Of een latte macchiato aan de straatkrantverkoper.

 

December¬†voelde¬†nog nooit zo ‚Äėwarm‚Äô.

Wat doe jij om de de decembermaand zo feestelijk mogelijk door te komen? Of heb je er juist helemaal niets mee?

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

ūüďě06-24526399 ¬†WhatsAppen mag ookūüĎć

email: info@ehvoedingsadvies.nl