PRODUCT ONDER DE LOEP: WORTELWRAP……

Echt wordt er altijd zo vrolijk van, joepie, een product wat ik nog niet ken. Ben jij ze al tegengekomen in de supermarkt? De nieuwe groentewraps van Knorr? Slim hoor, de fabrikant speelt in op de toenemende vraag naar gezonde, makkelijke producten en de behoefte om meer groente te eten. Maar ja, is het nu wel of niet gezond? Wil je mijn mening, lees dan snel verder! 

 

 

De wortelwrap

Volkorenwrap


Ingrediënten: TARWEBLOEM, wortel 35% (wortelpuree, wortelstukjes), palmvet, stabilisator E422, TARWE-EIWIT, zout, suiker, conserveermiddel (E202, E282), zuurteregelaar E296, gemberpoeder, suikerbietvezel, emulgator E471, rijsmiddel E500

Ingrediënten: 66% volkoren tarwemeel, water, stabilisator (glycerol [E422], cellulosegom [E466]), raapolie, rijsmiddel (difosfaat [E450], natriumcarbonaat [E500]), tarwebloem, voedingszuur (appelzuur [E296]), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren [E471]), conserveermiddel (calciumpropionaat [E282]), tarwemoutmeel.

*Waarvan toegevoegde suikers 0g per 100 gram en waarvan toegevoegd zout 0g per 100 gram


Zo op het eerste ook denk je, in de wortelwrap zitten minder ingrediënten, zal dus misschien wel mogelijk wat gezonder zijn…. Want wat ik vaak in mijn praktijk verkondig is, hoe minder ingrediënten, hoe natuurlijker het product. Als voorbeeld, andijvie, ingrediënten…. andijvie.

Helaas, Knorr wortelwrap bevat als hoofdbestanddeel tarwebloem (dit is gewoon witmeel) en naast 35% wortelpuree, zout, suiker en zelfs palmvet.

Tja, helaas, het klinkt gezond maar een lekkere salade of een kop verse groentesoep bij je volkoren boterham is toch écht een betere keuze!

 

Toch eens zin in zo'n wrapje?

Kies voor de volkoren wrap en besmeer deze met een slanke zuivelspread of pesto en vul hem met kip of ham en lekker veel groente als sla, wortel, paprika en tomaat.

Dat zorgt voor veel meer vezels, vitamines en verzadiging dan de kant en klare wortel wraps van Knorr.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl