GROENTEN OP JE BARBECUE!

Het is zomer! Het ideale seizoen om je eten te bereiden op de barbecue. Vroeger was het vooral vlees wat er op ging, maar je kunt er ook veel lekkere groentegerechten mee maken. We hebben de zeven lekkerste groenten voor op de barbecue op een rij gezet. 

 

1. Mais

Mais is misschien wel de groentekoning van de barbecue. Je grilt deze in zijn geheel. Je kunt dit doen door de kolf in te smeren met wat boter en in aluminiumfolie te wikkelen, maar ook zonder aluminiumfolie gaart mais goed. Dit duurt in beide gevallen vijftien tot twintig minuten. De truc is om de mais zo puur mogelijk te laten. Smeer ‘m dus niet in met gekke sausjes en kruiden – dat kan later altijd nog.

 

2. Groene asperges

Misschien heb je ze al eens in de pan gegrild, maar groene aspergeskunnen ook heel goed op de barbecue. Geef ze twee tot drie minuten om te garen, maar hou ze wel goed in de gaten. Groene asperges kunnen snel zwart worden en dat zou zonde zijn!

 

3. Bloemkool

Ooit gehoord van bloemkoolsteak? Als je een bloemkool in dikke plakken snijdt, insmeert met wat olijfolie en ongeveer tien minuten per kant op de barbecue legt, creëer je een bijzondere, maar overheerlijke vleesvervanger! Breng op smaak met zout, peper en kruiden naar keuze. 

4. Spruitjes

Natuurlijk zijn spruitjes te klein om zo op de barbecue te leggen, maar als je ze halveert en aan een spiesje rijgt of met wat kruiden in een braadslee legt, zal het geen probleem zijn. Geef de spruitjes vijf tot tien minuten om te garen.

 

5. Aubergine

Aubergine kun je grillen in plakken of schrijven, maar wist je dat je deze nog lekkerder kunt bereiden door de aubergine te poffen? Wikkel de aubergine in aluminiumfolie en leg deze voor ongeveer een half uur tussen de kolen. Blijf voelen of aubergine zacht wordt, want dan is-ie klaar. Snij de aubergine open en serveer deze met wat tahin, verse kruiden en bijvoorbeeld wat granaatappelpitjes. 

 

6. Portobello

Geen paddenstoel is lekkerder van de barbecue dan een grote portobello, eventueel gevuld met groenten, roomkaas en kruiden. Leg de portobello in een aluminium bakje en bak de paddenstoel zo’n tien minuten op de barbecue.

 

7. Romanasla

Voor een gegrilde salade snij je de romanasla door de helft. Smeer licht in met wat olijfolie en gril de sla voor twee tot drie minuten per kant. Je kunt hier ook andere sla gebruiken, maar romanasla is het stevigst en blijft zo dus extra knapperig. Serveer met een dressing en bijvoorbeeld gehalveerde cherrytomaatjes.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl