LEVE HET VOORJAAR

Ben je het weer helemaal zat, heb je ook alleen maar zin in zon.

 

Wordt jij ook weer blij als je `s ochtends de vogels weer hoort fluiten, de kikkers kwaken, dat gevoel, dan weet je, het gaat de goede kant op.

Ruim dan eens lekker je kast, je zolder, je huis en daardoor ook je hoofd weer eens lekker op! Winterkleding naar zolder, een bosje narcisjes in de vaas in de huiskamer, dit kan al erg stimulerend werken. Te weinig zonlicht en lichaamsbeweging in de buitenlucht zorgen voor gebrek aan energie en dat heeft weer invloed op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Kom weer in beweging, trek jezelf van die bank af, ga erop uit. Wandelen op het strand, even heerlijk uitwaaien. Ga een rondje om ons mooie Brielse meer fietsen. Is het echt nog te koud, ga lekker shoppen dit natuurlijk het liefst met vriend(in). En als het bewegen echt niet buiten kan, is bv. een sportschool de aangewezen plek om je eens lekker in het zweet te werken. Maar wandelen, fietsen of tuinieren (juist nu zie je alles weer opbloeien) is ook een prima manier om een half uurtje per dag te bewegen.

 

Tips om vermoeidheid tegen te gaan, wees matig met alcohol. De alcohol én de suikers maken dat je, je er slap, moe en futloos van voelt. Natuurlijk, als hij dan schijnt in het voorjaar, lekker in het zonnetje op het terras! Dat hoort het er ook een keer bij, maar pas dan toch nog op met alcohol. Kies dan ook regelmatig voor water, koffie, thee, sapje of frisdrank zonder suiker. Let dus op die suikerinname, wanneer je ook nog een zoetekauw bent en veel suikers eet, bv paaseitjes/kruidnootjes en alle zoets tussen deze twee uitersten, zorgen die ervoor dat je een dip krijgt. En daar zat je nu net niet op te wachten. Ben je net lekker bezig, voorjaar, gezond eten e.d. kom je in die dip en denk je mogelijk….pffffffff.  Kan je beter zorgen dat je fit en energiek het voorjaar ingaat! Dus bovenal, leve het voorjaar, geniet!! Geniet van het ontluiken van de bomen en de bloemen. Geniet van de koetjes en de lammetjes in de wei. Geniet van die heerlijke al warm wordende zonnestralen. 

 

Nog steeds vermoeid en futloos?

Let dan nog wat beter op je voeding. Het lijkt eenvoudig maar voor velen erg moeilijk. Groenten en fruit kunnen het vitamine en mineralen tekort aanvullen je voelt je snel minder moe. 

 

Hier een heerlijke receptje met heel veel voorjaarsgroenten en penne(pasta): 

 • 12 groene asperges 
 • 6 dunne worteltjes 
 • 12 champignons
 • 100 g. doperwtjes
 • 50gr. fijngesneden ui
 • 50 g. peultjes
 • 1 fijngesneden teentje knoflook
 • 2 el. Olijfolie
 • 250 gr. achterhamblokjes
 • 400 gr. volkoren Penne
 • Rasp van 1 citroen
 • 50 ml kookroom light
 • 4 el. Parmezaanse kaas geraspt
 • 1 flinke hand peterselie.

Snij alle groenten ongeveer even klein. Roerbak de groenten beetgaar in de olie met de knoflook op het laatst even de hamblokjes mee bakken. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voeg dit aan de groenten toe, samen met het citroenrasp, de room en peper en wat zout. Verdeel over 4 borden, strooi over elk bord 1 el. Parmezaanse kaas en de peterselie. Eet smakelijk. 

 

Heb je na welke feestdag dan ook, misschien nog wat lekkers over?? Berg het op, doe het;

-> in een bewaardoos,
-> zet het in de kast,
-> pak het in plasticfolie, 
-> vries het in,

Maar hoe dan ook, zorg dat het niet in het zicht blijft staan. Anders word de verleiding vast te groot om de restjes op een gezonde manier weg te werken.

 

En zeg nu zelf, je bent toch geen vuilnisbak!!!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl