GROENTERONI

In mijn praktijk komt er nogal eens de vraag van: “Die tomaten, komkommers en appels heb ik helemaal gehad, krijg er alleen maar meer trek van. Wat kan ik nu toch anders als tussendoortje doen of `s avonds eens op de bank knabbelen”. Sowieso bij die appel een glas water en je maag zit een stuk voller, maar ja, als je nou net die appel zat bent en gewoon eens iets wilt snacken?! 

 

Denk dan eens bijvoorbeeld aan noten. Nu is daarin vol op keuze, in ongezonde keuzes, denk aan gesuikerde, gezouten, cocktail,  pinda`s en noten geen beste. Maar gewoon ongezouten noten op zich zijn niet slecht, er zitten gezonde vetten in, zijn vezelrijk en er zitten vitamine in. Dan is het wel weer jammer dat je daar maar een handje van mag, krijg je de smaak te pakken, is je handje leeg! Eigenlijk zou het iets moeten zijn wat je niet achteloos naar binnen slaat maar waar je wat langer over doet en dus langer mee bezig bent. Dan zou de keuze voor noten die je nog moet kraken of pel pinda`s een goede keuze zijn. Het geeft wat rommel her en der maar je moet het nageven, je bent er even mee bezig!! 

 

Ach, thuis probeer ik natuurlijk ook de goede keuzes te maken. Dit uiteraard in overleg met de “achterban”. Dus vroeg ik vroeger wel eens aan een van mijn kinderen: “Wat wil je morgen eten”? Het antwoord was: “Macaroni, lekker, maar dan niet die groenteroni die jij altijd maakt!” Oké, mijn macaroni bevat inderdaad altijd veel groenten, vind ik lekker, maar het mag duidelijk zijn dat daar de meningen over verschillen.

Zo vinden ze mijn nasi meer een soort grasi, uiteraard zit hier ook weer aardig wat groenten erdoor. En als er dan, wat mij betreft, te weinig groenten in zitten, gaan daar gewoon wat lekkere boemboe boontjes of prei met champignons of komkommer met zoetzure saus bij. Dan komt het wat mij betreft ook wel weer goed.

 

En als je het dan weer even niet door hebt, gaan er in een week of twee heel wat paaseitjes of  kruidnootjes doorheen. Dat staat dan zomaar ineens bij mij op tafel, echt, soms doe ik het niet zelf, maar is er gedacht, dat lusten wij wel! Eerlijk is eerlijk, ik lust ze ook best wel hoor, maar ik voel de kilo's er acuut aankomen, als ik er alleen al naar kijk…. Dus mijn advies en mijn manier…let op, geniet ervan en wees bewust van wat je in je mond stopt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl