IS BOLLETJE ECHT GOED BEZIG??

Bolletje, Goed Bezig!

Ik kwam deze tegen in een eetverslag, 100% natuurlijk, 100% lekker....Tja, en dan denk ik: gezond of niet??

 

Dus product onder de loep:

Goed Bezig Bolletje havermout naturel stevige koek:

Wat staat er op de voorkant? 

Hier staat dat de repen 100% natuurlijk en 100% lekker zijn, het wekt de suggestie dat het een gezonde keuze zou zijn. Het wordt aanbevolen als ontbijt of tussendoortje. En dat het van zorgvuldige ingrediënten is samengesteld, van natuurlijke oorsprong.... Geen kunstmatige kleur-, geur, en smaakstoffen’. Van natuurlijke oorsprong, betekent niet dat ze niet later bewerkt zijn.

 

Wat zit erin?

Voor ingrediënten geldt, wat bovenaan staat, zit er het meeste in. Het eerste ingrediënt is granen, de reep is voor 61% gevuld met verschillende soorten granen, vooral van haver afkomstig. Het volgende ingrediënt is SUIKER. Tja.... er staat geen percentage in, maar wat staat er verder. Vervolgens zonnebloemolie, maltodextrine (vorm van SUIKER), honing (vorm van SUIKER), kandijstroop (SUIKER), zout, een emulgator die vaak gebruikt wordt in voedingsmiddelen (ook in de Liga biscuits) en melasse (nogmaals... SUIKER).

 

Waar smaakt het naar?

Ik heb het hier over de stevige koeken. Best lekker! Het is wat er staat, behoorlijk stevig en je moet goed je tanden in de koek zetten. Blijft wel tussen je tanden en kiezen zitten... Ze smaken zoet, niet te zoet. Je proeft de vezels.

 

Mijn conclusie

Och, als je één koek ervan eet, valt het wel mee, maar ze zijn wel per twee verpakt! En je krijgt veel suiker binnen. 

 

Dussss 'Goed bezig' zou ik het toch niet kunnen noemen. Daarvoor zitten er echt te weinig nuttige voedingsstoffen in!

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Nel Klink Logeman (dinsdag, 15 september 2020 11:02)

  Ze zijn niet per 2 verpakt. Er zit er 1 in.

 • #2

  Emmy Hallensleben (dinsdag, 15 september 2020 18:20)

  Klopt! Was ooit anders, maar het is gewoon geen goed, zeker geen gezond tussendoortje!
  Bedankt voor je reactie �‍♀️

 • #3

  Edward Pieper (zaterdag, 04 september 2021 17:29)

  Het is nu onderdeel van mijn sport voeding ipv sport Gels en andere suiker houdende gums. Vezels is wat mij betreft wel een beter alternatief. Vezels voorkomen een hongerklop en deze koekjes maken je niet misselijk wat veel sport gels soms wel doen. Daarnaast zijn de koekjes vrij droog en dat helpt met extra water drinken zonder meteen in een osmotische shock te geraken. Voor mij werkt dit prima. Maar ieder lichaam is anders. Ze gaan zeker bij mijn volgende marathon weer mee! �

 • #4

  Emmy Hallensleben (maandag, 13 september 2021 09:54)

  Ha Edward,
  Dan heb je een prima specifieke reden om ze te gebruiken! Echter voor mensen die geen marathon of echt intensief sporten als onderdeel van hun dagelijks leven hebben, is dit niet een verstandige keuze.
  Heel veel succes met je volgende marathon!

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl