LASSIE; COUSCOUS & BONEN BURGER


Lassie: couscous & bonen burger

Wat is het: Een veganistisch alternatief voor een hamburger. 

 

Wat staat er op de voorkant?

Couscous & bonen Burger. Koken, kneden, bakken. Er staat verder al een deel van wat er inzit; kikkererwten, couscous, paprika, wortel, ui en kruiden. De bereidingstijd; 10 minuten koken, 25/30 minuten bereiden, staat ook op de voorkant. En er wordt door het V label aangegeven dat het een vegan product is en zoutarm. Geen wordt gelogen.

 

Wat zit erin?

Vaste regel, wat bovenaan staat, zit er het meest in. 

Er zitten peulvruchten in kikkererwten, kikkererwtengruis (? w.s. voor binding) , couscous, gedroogde groenten: wortel, paprika, ui en Marokkaanse kruidenmix met peterselie in. Ook is het een zoutarm product per 100 gram maar 0,12 gram zout. Het wordt aanbevolen om als vleesvervanger te fungeren. En het is geschikt voor veganisten. Er zitten geen kunstmatige kleur, geur en smaakstoffen en het is een verder onbewerkt product. 

 

Waar smaakt het naar?

Ik ben aan de slag gegaan, de gebruiksaanwijzingen goed opgevolgd is goed te doen en heb er kleine burgertjes van gemaakt. Dat is dan weer een beetje jammer, ze vallen makkelijk uit elkaar bij het bakken. En de smaak… niet verkeerd! Maar, eerlijk is eerlijk het is echt een vega-groentenburger. Het lijkt niet op een echte hamburger, maar om een dagje geen vlees te eten een prima alternatief. De burger heeft een best pittige smaak, wat maakt dat het heel erg per persoon zal verschillen hoe de smaak ervaren wordt. Ik heb er een lekker yoghurt kruiden dip bij gemaakt en dat smaakte prima!

 

 

Mijn conclusie

Ik vond het erg lekker, prima vleesvervanger. Lekker pittig! 

 

 

Volgende keer: Lassie, Zilvervliesrijst + spelt en quinoa

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl