9 TIPS OM JE TE LATEN STRALEN TIJDENS DE OVERGANG!!


In jouw periode van de overgang, is het tijd om goed voor jezelf te zorgen, te zorgen dat jezelf centraal staat. Wees bewust van de veranderingen van je lichaam en luister goed naar jezelf en je lichaam. Wees bewust van het vermogen van je lichaam om zichzelf te helen, te herstellen en te genezen. Om de veranderingen op een positieve manier te beleven kies je het best zo vroeg mogelijk in je leven voor een gezonde levensstijl! Eet gezond, zorg voor een gezond gewicht, voldoende beweging, slaap, rust en ontspanning (acht uur werken, acht uur ontspannen en acht uur slapen). Zorg ook voor emotioneel evenwicht en leef bewust. Hiermee leg je al een heel goed basis, waarmee je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 

Negatieve beïnvloeders:

Stress, meer klachten.

E-nummers, meer klachten

Te weinig beweging, meer klachten

Ongezonde voeding, meer klachten......

 

Wat doe je om jezelf eens lekker te verwennen, extra aandacht aan jezelf. Me-time, 9 tips:

 

1. Scrubben

Door te scrubben verwijder je dode huidcellen. Hierdoor wordt je huid weer zacht en verfijn je de textuur. Let wel op dat de huid gevoeliger wordt naarmate deze ouder wordt en gebruik dus een zachte scrub, die je voorzichtig aanbrengt.

 

2. Houd de huid vochtig

Een oudere huid is over het algemeen een wat drogere huid. Om de elasticiteit te waarborgen, is vochtig houden essentieel. Dit kan door het gebruik van een goede vochtinbrengende crème. Breng deze pas aan nadat je je huid gereinigd hebt, zodat deze optimaal kan werken. 

 

3. Gebruik een primer

Draag je make-up? Gebruik dan altijd een primer. Een primer is te vergelijken met het idee van grondverf; door deze aan te brengen, wordt het eindresultaat mooier. In het geval van make-up betekent het aanbrengen van een primer dat de make-up niet in lijntjes in de huid gaat zitten, waardoor deze meer opvallen.

 

4. Benadruk je ogen

Er stralend uitzien betekent ook weten waar je het beste de aandacht op kunt richten. In dit geval zijn dat je ogen. Door die extra zorgvuldig op te maken, leid je de aandacht af van eventuele rimpels. Gebruik een matte oogschaduw en kies voor een kleur die past bij je ogen. Glanzende oogschaduw kan je ouder doen lijken. Denk er ook aan om eventuele donkere kringen om je ogen te camoufleren. Verhelpen is nog beter; dat kan door voldoende te slapen en veel water te drinken.

 

 

5. Bescherm je huid tegen de zon

UV-stralen verouderen de huid. Daarom is het belangrijk deze te blijven beschermen tegen de zon. De makkelijkste manier om dit te doen, is te kiezen voor een dagcrème met SPF. Dan hoef je er niet meer aan te denken. Draag daarnaast in de felle zon bijvoorbeeld een petje of een leuke hoed. 

 

6. Gebruik een gezichtsmasker

Af en toe kan de huid wel wat extra aandacht gebruiken. Maak dan een heerlijk gezichtsmasker door een banaan goed te mengen met twee theelepels volle yoghurt en een theelepel honing. Aanbrengen op het gezicht, laten drogen en vervolgens goed afwassen. 

 

7. Verwijder altijd je make-up

Make-up bevat veel chemische stoffen en trekt vuil aan. Daarom is het belangrijk dit te verwijderen, voor je gaat slapen. Een paar keer vergeten is niet erg, maar maak er geen gewoonte van. Verwijder make-up altijd voorzichtig; de gevoelige huid rond de ogen is niet gebaat bij een ruwe behandeling.

 

8. Drink veel water

Water drinken is goed voor de vochtbalans in het lichaam en dat heeft ook een positieve uitwerking op de huid, zowel de gezichtshuid als lichaamshuid. Zet altijd een glas of flesje water op je werkplek, dan wordt het makkelijker om bijna ongemerkt wat liters op een dag binnen te krijgen. 

 

9. Lach!

Er wordt wel gezegd dat je van lachen rimpels krijgt, maar er is geen voordeligere én effectievere manier om er aantrekkelijk uit te zien, dan te lachen. Bovendien kun je het beschouwen als gymnastiek voor je gezicht: win-win.

 

 

Ga lachend, genietend, dansend door het leven en toch even in een dip...... echt, het gaat ook bij jou over. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl