TE GEZOND?!

Tja, daar was ze, een nieuwe client, spannend altijd weer. Maar deze mevrouw was een beetje in de war. Ze wilde afvallen, een half jaar geleden ging ze alles anders doen! Alleen gezonde producten kwamen er nog in. Met als resultaat…. aankomen! Dat was toch echt niet de bedoeling!!

 

Bij de intake had ze een prima verhaal. De keuzes die ik zo hoorde, waren allemaal super! Ze was ervan overtuigd, dat ze echt alles goed deed en heel gezond bezig was. Nu heb ik die wel vaker gehoord en geloof ik het natuurlijk niet zomaar meer…. Want als ik de voeding ga berekenen, klopt er toch nog vaak niet veel van….. 

 

In dit geval was het anders, het klopte wel! Alles wat er gegeten werd, was erg gezond. Biologisch, weinig vlees, wat vis, geen zoetstoffen, geen geur, kleur en smaak sensaties. Dus kwa producten, prima!! Maar ja, blijkt toch dat ook als je teveel gezonde dingen eet, wordt je toch uiteindelijk zwaarder.

 

Wat uiteindelijk erg naar voren kwam, was dat er veel teveel suikers, teveel vet, te veel eiwit in de voeding zat…… tja, dus wel een beetje teveel, teveel :) zal ik maar zeggen. Ik zag veel groenten voorbij komen, super! Her en der een avocado, een dadel hier en daar in de yoghurt of in de kwark een met ongezoete granen, even extra voor de trek en als tussendoortje een handje gemengde ongezouten noten, een raw chocola bar…… Klinkt allemaal super, maar telt wel op. En met die uitkomst, joepie, daar kan ik dan gelukkig wel weer wat mee. Ik heb een mooi passend schema gemaakt, wat klopte voor haar leeftijd, lengte, gewicht en activiteiten niveau en ze is ermee aan de slag gegaan. 

 

De moraal van het verhaal… teveel goed is niet per definitie gezond! Ze is nu in een paar weken 5 kg kwijt, voelt zich prima en gaat lekker zelfstandig verder. 

 

Ik zeg, missie geslaagd!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl