RUST, NEEM JIJ DAT OOK OP TIJD?!

Verlang je er ook naar de feestdagen dit jaar wat meer ontspannen tegemoet te treden? Je minder te laten beïnvloeden door alles en iedereen om je heen en je eigen plan te trekken? Dat kan. Met deze vier ingrediënten houd jij de regie over je eigen feestdagen.

 

1. Maak een plan

Hoe zien jouw ideale feestdagen eruit? Wat zou je doen als alles mogelijk was en je met niemand rekening hoefde te houden? En hoeveel verschilt dat ideaalplaatje van jouw jaarlijkse werkelijkheid? Wat houd je tegen om dit jaar je droom en de werkelijkheid iets dichter bij elkaar te brengen? Door nu vast na te denken over de invulling van je feestdagen en daarin keuzes te maken, voorkom je dat jij je straks weer laat leiden door wensen van anderen en alle ‘boodschappen’ over hoe het hoort te gaan. Bepaal nu vast hoe jij de zaken dit jaar wilt regelen. En zet een stap in de richting van jouw ideale feestdagen.

 

2. Hou het simpel

Een deel van de druk rondom de feestdagen ontstaat door de enorme hoeveelheid mogelijkheden die je krijgt voorgeschoteld. Bij alleen de aankleding van de kersttafel kun je al vele keuzes maken in kleur en patroon van bijvoorbeeld tafelkleed en servetten. En dan ben je nog niet eens bij het menu aanbeland. Ga je dit jaar voor traditioneel of vernieuwend? Vega, vis, gevogelte of toch wild? Hoeveel gangen serveer je en schenk je bij iedere gang een bijpassend drankje?

Waarom maken we het onszelf ieder jaar weer zo moeilijk? Wat is er mis met een recept dat je al eerder hebt gekookt en toen een succes bleek te zijn? Moet een kerstmenu per definitie uitgebreid zijn om speciaal te zijn? Kun je de feesttafel ook aankleden met decoratiematerialen die je al in huis hebt? Laat je niet gek maken en hou het simpel.

 

3. Focus op samenzijn

Ooit in je eentje een feestje gevierd? Dat dacht ik al. De waarde van feestvieren zit hem vooral in het samenzijn. Het delen in de vreugde geeft de extra glans. Als je de komende feestdagen op deze manier benadert zal je zien dat het helemaal niet zo belangrijk is dat je het perfecte feestmaal serveert. Het met elkaar kunnen genieten van een fijne maaltijd, gesprekken voeren met aandacht voor elkaar, met elkaar lachen en met elkaar delen, dat is wat er werkelijk toe doet.

 

4. Voeg waarde toe

Bijzondere feestdagen creëren doe je door waarde toe te voegen. En dan bedoel ik niet waarde in de zin van geld, duur eten of grote cadeaus. Waarde toevoegen zit hem vooral in het schenken van persoonlijke aandacht aan je gasten, de tijd nemen voor je kinderen, iets te doen waarvan anderen blij worden en daarmee dus ook jij zelf. Het gaat niet over het perfecte plaatje, de perfecte outfit of het perfecte kerstmenu. Maar over de boom optuigen met je kinderen en hem vol laten hangen met zelfgemaakte kerstversieringen, over het kerstdiner eten bij alleen kaarslicht of over een persoonlijke boodschap die klaarligt op het bord van je gasten.

 

Bepaal voor jezelf eens welke ‘ingrediënten’ de feestdagen voor jou tot een succes maken. Dan kun je bij alle keuzes die in deze periode op je af komen jezelf de vraag stellen of ze daaraan bijdragen.

Rest mij jou een hele fijne kersttijd toe te wensen, met je dierbare om je heen en in gedachte degene die je mist. Maak er een mooie tijd van, liefs Emmy😘😘😘

Commentaren: 2
 • #2

  Emmy (zondag, 09 december 2018)

  Dank je wel, Ciska! Leuk om zo'n positieve reactie te lezen.
  En maak er mooie dagen van!
  Liefs Emmy

 • #1

  Cisca (dinsdag, 04 december 2018 15:54)

  Dank je wel voor de leuke en bruikbare tips Emmy en ik wens jou en je familie ook gezellige dagen toe.
  Lieve groetjes,
  Cisca

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl