HOE VOORKOM JIJ DE GRIEP?


Wil jij dit jaar ook voorkomen dat je ziek wordt?? Misschien kan je het niet voorkomen, maar ik heb in ieder geval heel wat tips verzameld waardoor je in ieder geval beter gewapend bent tegen de bacillen van de ander! 

 

Maar eerst dit, heb je echt griep of ben je ‘gewoon’ verkouden? De verschillen: griep wordt door een virus veroorzaakt. Heb je voldoende weerstand, zal je niet snel de griep krijgen. Koorts, spierpijn, diaree, hoofdpijn, hoesten, niesen en snotteren, dat is de griep. Een verkoudheid is ook vervelend, maar dan heb je veel minder klachten. Je bent wat minder fit, hoest, snottert en door het hoesten misschien wel hoofdpijn, maar blijft ook heel naar. Een verkoudheid loop je eigenlijk makkelijker op, maar is ook makkelijker te voorkomen. 

 

Bij een grieperig of verkouden persoon geweest? Binnen 3 dagen weet je of je bent ‘aangestoken’, dit is voor beiden de incubatietijd.

 

Zo, dan nu 10 tips:

 1. Houdt je weerstand op peil.
  Eet voldoende verse groenten en fruit. Vitamine C draagt bij aan een een goede weerstand.
 2. Zorg voor voldoende slaap, ook dan help je, je weerstand op peil te houden. Mensen die 8 uur of meer per nacht slapen, zijn minder snel verkouden of ziek.  
 3. Hou je hand of zakdoek voor je niest of hoest, of hoest en nies in je elleboog. Zo verspreid je minder bacillen. 
 4. Was je handen regelmatig met water en zeep. 
 5. Maak voorwerpen zoals deurklinken, afstandsbediening en toetsenbord regelmatig schoon. 
 6. Drink voldoende, je plast meer en je helpt je lichaam afvalstoffen te verwijderen. 
 7. Ventileer je huis dagelijks. Ook als het koud is, zet elke dag de ramen even open om de boel te ventileren. Verse lucht, met minder virusdeeltjes helpen je sneller gezond te worden.
 8. Blijf bewegen, ga naar buiten, zoek de frisse schone lucht op. In beweging zijn bevordert de stofwisseling en die helpen weer de aanmaak van afweerstoffen.
 9. Kleed je warm aan. Je lichaam kan dan zijn energie gebruiken om je warm te houden en beter de bacillen bestrijden. 
 10. Gebruik papieren zakdoekjes of tissues, maar gooi ze wel gelijk na gebruik weg. Bewaar je, ze in je broekzak, dan besmet je iedere keer jezelf…..

 

Nog even wat huismiddeltjes: 

 • Ben je toch verkouden? Thee met honing verzacht de keel en vermindert het hoesten.
 • Zet een ui bij het bed, het helpt je meer lucht te krijgen.
 • Bij keelpijn gorgelen met tandpasta, geen idee meer waarom, maar weet dat het wel kan verlichten. Weet jij het, hoor ik het graag!
 • Neem een lekkere kop kippensoep, werkt als antioxidant, ontstekingsremmend, antiseptisch, versterkt immuunsysteem, verdunt het slijm, verzacht het hoesten

En verder, duik je bed in bij griep en ziek lekker uit!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl