WATER, DRINK JIJ HET VOLDOENDE

Ook nu in de winter is het advies om voldoende water te drinken, maar hoe doe je dat? In mijn praktijk hoor ik vaak dat clienten het lastig vinden, om voldoende water te drinken, zeker in de winter...

 

Allereerst, waarom water?

Het voorziet je lichaam van vocht, het lichaam functioneert daardoor beter. het heeft geen calorieën, dus is een goede dorstlesser. Water is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in de darm, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam, en het regelen van de lichaamstemperatuur.

 

Waarom kraan water?

Ons kraanwater is van prima kwaliteit, het wordt streng gecontroleerd, dit volgens wetgeving. Het kost niets, dus is ook budget Proof! Het hoeft niet verpakt te worden en is dus ook een milieu bewuste keuze.

 

 

Hoeveel water? 

Zo'n 1.5 tot 2 liter heeft men aan vocht nodig. Dit kan dus water zijn,  maar ook thee, koffie, zuivel en bijvoorbeeld via je voeding. Het hangt wel ook nog van diverse factoren af zoals: leeftijd, gewicht, leefomgeving, beweging, je voeding en je gezondheidstoestand. Vrouwen die borstvoeding geven hebben weer meer vocht nodig... 

 

Maar dan komen we weer op punt 1: Hoe dan....

Maak er een gewoonte van, een paar tips:

- Drink elke keer bij het tandenpoetsen een grote beker water

- Drink bij elke maaltijd 1 glas water

- Ga je op pad, neem een flesje mee

- Voeg fruit of groenten erbij

- Zet een wekker, als je het vergeet, is dit misschien de oplossing.

 

Ben er zeker van dat als je het eenmaal gewend bent, je niet anders meer wil!

Hier heb ik nog wat ideetjes voor je: Watertips

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl