EET GOED, VOEL JE GOED

Goed voelen

Natuurlijk is het belangrijk dat je voeding uit de juiste voedingsstoffen bestaat. Maar wat vaak vergeten wordt is, dat op een goede manier eten ook belangrijk is, om je goed te voelen. Wanneer je zorg aan je maaltijd besteed en met aandacht eet, zal het gevoel van voldoening en verzadiging toenemen.

 

Mindfull

Dit heet ook wel mindfull eten. Aan de ene kant, zorgen dat de met zorg bereidde maaltijd gewaardeerd wordt. Aan de andere kant meer aandacht voor de manier van eten zelf. Alle ervaringen rondom eten zijn belangrijk: de smaken, geuren, de structuur, het honger gevoel, de verzadiging, de gedachten en de emoties. En dan dit alles opmerkzaam, maar zonder oordeel. Wanneer je gewoonten of verkeerde keuzes wilt stoppen of patronen doorbreken, kan dit je helpen. 

 

Hoe doe je dat?

Begin eens met bewuster gaan eten, geen afleiding (mobiel/krant enz.) tijdens de maaltijd, zorg voor rust. Ga goed aan tafel zitten, rechtop, voeten op de vloer. 

Neem een kleiner bord om van te eten, leg er ook kleinere porties op. Eet altijd met bestek, neem kleine hapjes, dit zorgt ervoor dat je langer bezig bent. Is dit moeilijk of onhandig, neem kleiner bestek. 

Langzaam eten, goed kauwen dan geef je de spijsvertering de kans beter zijn werk te doen en zal er eerder een verzadigingsgevoel ontstaan. De hersenen geven dan eerder een seintje dat je vol zit.

Probeer goed te kijken, ruiken en te proeven. Maak gebruik van je rust moment om zoveel mogelijk te genieten van je eten. 

Leg je bestek even tussen de hapjes door neer. Ga bewust kiezen of je wel of niet meer gaat eten. Vaak zit je dan eerder vol dan je van te voren denkt.

 

Oorzaak

Ga voor je zelf eens na, wat is er aan de hand, wat speelt er nu eigenlijk? Wil je de problematische relatie met voeding doorbreken. Wil je meer bewustzijn en evenwicht in je voedingspatroon. Ben je ontevreden met gewicht en daardoor uiterlijk. Baal je van het falen van je (zoveelste) lijnpoging, eet je onbewust en veel te snel, is alles al op voor je erg in hebt. Of wil je nu eindelijk gewoon leren leven en genieten, op een gezonde manier. Met als resultaat je lichaam en jouw gewicht accepteren. 

 

Gevolg

Wanneer je bewust bent van hoe en wat er aan de hand is, kan je bewust gaan beslissen wat je er aan gaat doen. In ieder geval zal het meer rust geven en meer geloof in jezelf en dat is zeker de moeite waard!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl