EET EN GENIET!


Afvallen, aankomen, weer afvallen, weer aankomen en hoppa volgend gekke dieet… voor veel vrouwen een dagelijkse worsteling. De één wil rigoureus kilo’s kwijt, de ander maar een paar kilootjes om de zomer door te komen.

 

Uit eigen ervaringen en natuurlijk in mijn praktijk, weet ik er inmiddels er alles van. Grootste uitdaging voor iedereen is echter: hoe blijf ik op gewicht. Ik geef je tips, maar help ik vooral een aantal fabels de wereld uit. De belangrijkste? Af en toe chocola mag! Wanneer je aan afvallen denkt, denken veel mensen dat je niets meer mag. Het lijkt een logische gedachte, want hele generaties zijn zo opgevoed. Maar dat houdt niemand vol.

 

Je lichaam heeft energie nodig en dus moet je voldoende eten met dan wel het liefst de juiste voedingsstoffen. Het blijft ook opvallend dat de meeste van mijn cliënten te weinig eten. Veel mensen slaan hun ontbijt over, terwijl dat zo belangrijk is. Mijn cliënten houden een eetdagboek bij,  aan de hand hiervan bespreken we wat goed gaat, maar ook welke punten kunnen worden verbeterd. Neem iedere dag een ontbijt en varieer daarin. De ene dag kan het yoghurt met muesli zijn, maar het mag ook best eens een boterham met pindakaas zijn. Het valt mij trouwens ook op dat er te weinig wordt gedronken. Maarrrr ehhh, dan bedoel ik water en geen alcoholische dranken.

 

Sonja Bakker, koolhydraat arm, weight watchers enz..

Veel van mijn cliënten die bij mij komen, hebben vaak al allerlei diëten geprobeerd. Het afvallen zelf is vaak niet het grootste probleem, maar het op gewicht blijven. Daar weet ik alles van.  Want ook bij mij is mijn gewicht al mijn hele leven een strijd. Ik heb van alles geprobeerd. Ook heb ik Sonja Bakker gelezen, was een poosje bij een lijnclub aangesloten. Ik ben het niet met alles eens, maar de belangrijkste boodschap voor mij was: eet op vaste tijden en geniet van je eten! Je hoeft niet heel streng te zijn om af te vallen, als je maar bewust eet. Uiteindelijk ben ik 15 kilo afgevallen. Dat heeft mij zoveel gegeven, niet onbelangrijk, ik werd er meer zelfverzekerd door. Als het mij lukt, dan een ander ook, een eigen praktijk was een logische stap. Ik ben sinds een paar jaar in een andere fase terechtgekomen: de overgang. Dan verandert je lichaam, kost je een paar kilo, maar ik heb er het volste vertrouwen in, die raak ik uiteindelijk ook wel weer kwijt. Dit is een herkenbare periode, ook voor mijn cliënten en dat maakt het prettig begeleiden. Ik weet precies waar ze het over hebben.

Stop met al die onzin diëten, verban de crash-diëten van maar 1000 calorieën per dag, doe de broodbuik/koolhydraat arme boeken en de green happines onzin naar de rommelmarkt en ga gewoon eten! De meeste zijn ten eerste ongezond en ten tweede staan ze vol onzin en zijn ze niet onbelangrijk, gewoon niet vol te houden.

 

Beweeg

Bewegen moet een vast onderdeel van je leven zijn. Maar ga dan wel op zoek naar een manier die bij jou past en.....  En ga bewegen. Je hoeft niet naar de sportschool. Zeker als je het niet leuk vindt, dan moet je het zeker niet doen, dat levert dan alleen stress en frustratie op. Pak de fiets of ga wandelen. Maar wel stevig wandelen, lekker sportief wandelen. Veel mensen denken dat ze veel bewegen, maar wanneer ze het bijhouden, valt dat vaak vies tegen.

 

Bewust worden van wat je eet lijkt al met al het geheim van een constant gewicht. Weet wat je eet en geniet van wat je eet!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl