ONREGELMATIGE WERKTIJDEN EN NACHTDIENST

Wat de één een prettige dienst vind, is voor de ander een ramp. Onregelmatige werktijden en nachtdienst! Als je nachtdienst hebt is het lastig je maaltijden goed in te plannen en ligt de verleiding op de loer om `s nachts of als je thuiskomt iets te snaaien. Vandaar hier wat tips om te zorgen dat het gezonde eetpatroon in stand blijft ook als je onregelmatige werktijden hebt.

 

Het is erg belangrijk om goed, gezond te eten. Zeker met nachtdiensten. De een gaat minder eten omdat het vreemd is om `s nachts te eten, de ander maakt te veel verkeerde keuzes. Blijf eten want, wanneer je dit niet doet wordt je alleen maar duf en slaperig en dit is uiteraard niet handig. Je werk lijdt er onder en een (vr)eetbui kan het gevolg zijn!

 

Doe je meerdere nachtdiensten achter elkaar? Probeer dan de nachten net zo in te delen als je normale dagen. Verander alleen de tijdstippen. Ruil wel je lunch en avondmaaltijd om, dat zal voor de meesten het best bevallen.

 

Hoe ziet zo'n voedingspatroon eruit?

De dag dat je de dienst in gaat, probeer je lekker zo lang mogelijk te slapen, dan neem je om 12 uur je ontbijt.

- Om 15 uur kies je een gezond tussendoortje.

- Om 18 uur een lekkere lunch.

- Om 21 uur weer een gezond tussendoortje.

- Rond middernacht geniet je van de warme maaltijd.

- Rond 2 uur 's nachts weer een gezond tussendoortje.

- Omdat deze dag extra lang is, is het misschien prettig om rond 6 uur nog een tussendoortje te nemen. 

- Thuis ontbijt je gewoon gezellig mee.

 

De 2de dag, slaap je tot bv. 15 uur je neemt dan een gezond tussendoortje.

- Om 18.00 lunch je.

- Dan om 21 uur weer een gezond tussendoortje.

- Rond middernacht de warme maaltijd.

- Om 3 uur `s nachts weer een gezond tussendoortje.

- Thuis ontbijt je gewoon weer gezellig mee.

 

Het is belangrijk om de 2 á 3 uur iets te eten. En de tijden kan je natuurlijk zelf aanpassen. Uiteraard kun je de tijden op jezelf aanpassen, belangrijk is dat je om de 2 a 3 uur iets eet. 

 

Je kan er ook voor kiezen gewoon thuis de warme maaltijd mee te eten, dan hoef je geen warme maaltijd mee te nemen en op te warmen. Wanneer je het prettiger vind om `s nachts de warme maaltijd te nuttigen en je hebt er de tijd voor is dit natuurlijk prima. Het is belangrijk dat je eetpatroon bij jou hoort, alleen dan kan je het vol houden. 

 

Die extra tussendoortjes kunnen de oplossing zijn voor moeilijke momenten. Let wel op wat je kiest! Als je 1 of 2 extra tussendoortjes neemt krijg je snel veel extra kcal binnen. Je kunt daarom het beste altijd voor rauwkost of fruit kiezen. Toch wat anders kiezen, kies dan voor bijvoorbeeld: een rijstwafel of bakje magere (vruchten) yoghurt/kwark of volkoren biscuittje, volkoren cracker met fruit/groentenspread enz.

 

Door je eetpatroon regelmatig te houden is het makkelijker om het vol te houden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl