MIDZOMER DAGDROOM

En hoe is het met jou en het zomergevoel?

Ik ben nu even een weekje op vakantie, in Zweden. En zit aan jullie te denken en hoop zo, dat jullie gewoon allemaal wat dichter naar hun streefgewicht zijn gekomen! Het is nu echt de tijd dat bij velen de vakantie is begonnen of voor de deur staat!! Ik heb het moment aangegrepen om weer heerlijk in mijn recepten te duiken (ook, of juist op vakantie!) en meer aandacht aan mijn eten te geven. Vaak wanneer je uitgebreider gaat koken en daar de tijd voor neemt, lijkt het wel of alles lekkerder smaakt.

 

Hoe kom je nu niet aan, in je vakantie?

Blijf je houden aan je vaste gewoontes. Ontbijt met een vezelrijk ontbijt, kan je lekker lang op door. Kies niet voor cruesli soorten met bergen suiker en onze 'gezonde' suikerrijke tussendoortjes, zoals ontbijtkoek en eierkoek. Let ook eens op je belegsoorten, het is niet het brood of de cracker die dik maakt maar wat erop gaat. Hou het op 3 maaltijden en kies voor fruit tussendoor. Kies ook op vakantie voor zoveel mogelijk onbewerkte voeding.  Eet liever 4 appels dan een glaasje gezond sap....waar 20 gram suiker in één 200 ml glas sap zit. 

 

Kook zoveel mogelijk zelf

Wanneer je op vakantie je zoveel mogelijk je eigen maaltijd, kan je er makkelijker voor kiezen om gezond te eten. Je hebt zelf controle over je voeding en het geeft je het vermogen om zelf te kiezen wat je lekker vind en het lekker te maken. Ik ben nu in Zweden en laat je nog weten hoe dit is bevallen, eet technisch in ieder geval dan 😂😂

 

Uit eten

Ga je uit eten, kies voor een restaurant wat dezelfde ideeën aanhangt over voeding als jij. Kies voor gegrild vlees of als het kan vis en dan hopen dat er ook nog wat groente bij is...Wat zou het mooi zijn, elk restaurant met een kaart vol onbewerkte, volwaardige producten en allemaal op hun eigen manier. 

 

Alcohol en fris

Vakantie en alcohol, dat hoort voor sommige wel bij vakantie, maar het is funest voor je gewicht. En alle alcohol, frisdranken, sapjes en zelfs zuivel bevatten heel veel suikers. 2x zuivel op een dag en af en toe een glaasje alcohol of fris, maar hoe minder, hoe beter het is. Kies vaker voor water, je doet jezelf een plezier ook later na de vakantie ;D 

 

Midzomer dagdroom

Zo zat ik eigenlijk al dromend te bedenken, in deze Hollandse zomer. Hoe fijn het zou zijn, een vakantie zonder te tobben over je gewicht. Gewoon gaan genieten van alles en iedereen om je heen. Zorg voor lekker eten, maak er een feestje van. Hoe gezonder en volwaardiger des te beter gevoel je overhoudt en het maakt je nog gelukkiger ook, fijne zomer, fijne vakantie, relax!!

 

ps. de foto is gepikt van de site visit zweden!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl