MAGNESIUM

Heb ik magnesium tekort?

Ik hoor nogal wat mensen die vermoeden dat ze een magnesium tekort hebben. Ook wordt de oplossing vaak gezocht in een supplement. Maar, meestal kan je het simpeler oplossen, want vaak is ongezonde voeding de oorzaak. 

 

Eerst even dit

Magnesium wat doet het eigenlijk. Het speelt een rol bij het de vorming van bot en spieren, overdracht van prikkels in spieren en in zenuwbanen het verbeterd de werking van een groot aantal enzymen en zorgt voor de energieproductie van de lichaamscellen, geeft dus energie. Ook bij stress klachten speelt magnesium een belangrijke rol. Uiteraard kan je een pilletje ervoor nemen, zal best ook iets helpen. Alleen neemt het lichaam magnesium het allerbeste op uit voeding en niet uit supplementen. Dus geef je geld liever uit aan voldoende groenten dan aan een duur pilletje.

 

Denk jij een tekort te hebben?

Wat zijn hiervan de tekenen, heb je bijvoorbeeld last van algehele lusteloosheid, of vermoeidheid? Je kan mogelijk last van spierkrampen hebben en in extreme gevallen hartritme stoornissen. Heb je die, dan moet je sowieso langs de dokter! Maar bij dit soort klachten, kan het helpen om wat kritischer naar je voeding moet kijken.

 

Met deze voedingsmiddelen helpt u dit voorkomen.

Het gehalte aan magnesium verschilt per voedingsmiddel. Groene groenten, ongepelde granen, volkoren producten en noten (denk aan 100% notenpasta) zijn rijk aan magnesium. Ook cacao en bittere chocolade, schelpdieren, garnalen, sojabonen en noten bevatten meer dan 100 milligram magnesium per 100 gram. Wanneer je wilt afvallen, is 100 gram noten (±639 kcal) of 100 gram chocolade (512 kcal) niet aan te bevelen. Dan krijg je wel heel veel extra kcal binnen…. En verder kan drinkwater een belangrijke bijdrage leveren aan de inname van magnesium. Dit is afhankelijk van het magnesiumgehalte van het drinkwater.  

 

Wat is dan een gezond advies?

Eet gezond en gevarieerd, niet te vet, niet te zout. Eet volkoren producten, veel groene groenten, zorg voor voldoende vocht in je voeding en elke dag een handje gemengde noten. Ben je boven de 50, slik een supplement met vitamine D (volgens aanbeveling gezondheidsraad) en zorg voor voldoende zuivel. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl