INSTANT SOEP

Ken je die term nog? Of eet je het ook regelmatig, soep uit een zakje. Kan heus een oplossing zijn, maar of het gezond is, is een tweede. Maar dit terzijde….

Waar ik ermee naar toe wil, is dat het mij laatst opviel, dat iedereen tegenwoordig instant wil, instant gezellig, instant gelukkig, instant eten alles lijkt alsof het snel en vanzelf gaat…. Niets gaat vanzelf en wat in mijn praktijk blijkt, afvallen ook niet, maar ook dit weer terzijde🙃

 

We hebben haast, alles moet sneller, we hebben te weinig tijd, en die tijd gebruiken we zo efficiënt mogelijk….. of dat effect heeft is natuurlijk de vraag.

Misschien moet je eens goed gaan kijken naar je prioriteiten en kies daar dan eens 1 tot 3 dingen uit die echt belangrijk zijn. We zijn echt niet gemaakt om rennend en vliegend door het leven te gaan, je verliest grip op wat echt belangrijk is. Aandacht voor je naasten, je familie, maak tijd om te face timen, want langs gaan kan nu niet. Doe dingen met aandacht en niet met haast en kies bewust, waar ga jij je aandacht aan besteden deze periode? Tja, en dan komt ie toch….

 

Kies bijvoorbeeld dan toch deze: je gewicht!  Want wanneer je nu naar de huidige crisis kijkt, en je bewust bent van het feit dat het ook een soort obesitas crisis is, feitje: in 2019 had de helft van alle volwassenen overgewicht, en nu, is 76% van de ic patiënten is te zwaar…… dat vind ik nogal wat!! Misschien is het handig om in deze periode te focussen op je gewicht en eens serieus naar je leefstijl te kijken en die aan te passen. Ga vaker wandelen, fietsen, of wat er dan ook buiten mogelijk is, ga je niet met je hamster voorraden volproppen en zielig voelen. Doe er wat aan. 

 

Wel typisch in deze periode van Corona en alle restricties die hiermee gepaard gaan, een tijd waarin cocooning ineens niet meer zo leuk is en we allemaal massaal naar buiten willen. Dat wat we juist niet ‘mogen’ willen we nu het liefst. Maar neem nu eens de tijd om te kijken wat en hoe je het anders gaat doen. Voor nu en voor een gezondere toekomst!

 

Heb je hulp nodig? Mail mij eens en verder….succes en blijf corona vrij,

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl