AFVALDIP

Afvaldip…

Heb jij dat ook wel eens, een afvaldip? Het lukt ineens niet meer om je te focussen op wat je nu eigenlijk belangrijk vindt. Voor je gezondheid in alle vormen, ter voorkoming van diabetes, hart en vaatziekten, je lekkerder en fitter te voelen, je weet het wel…  Ook ik heb daar best wel eens last van en eerlijk is eerlijk nu in deze rare tijden iets vaker dan anders. 

 

Soms wordt je er haast depressief van, je wilt zo graag, maar het lukt maar niet en ja, je weet heus wel waar het aan ligt. Maar als je dan met je handen in je haar zit en in die afvaldip zit wees dan bewust van 3 denkfouten:

  1. Afzien
    Wanneer je aan afvallen denkt, denk je algauw aan wat je allemaal niet mag en hoe je moet afzien om je plan te laten slagen… maar er is juist zoveel wat wel mag! Het is de kunst er een feestje van te maken, want als jij er zelf geen feestje van maakt, wie gaat dat dan wel voor je doen! Zorg voor lekkere gezonde producten, weet wat je in huis moet hebben en ja dat kost tijd, en moet je plannen. Maar die tijd haal je er dubbel en dwars uit want je hoeft dan niet te twijfelen welke boodschappen je moet halen…
  2. Pffff als ik wil afvallen ben ik heel de dag met eten bezig….
    Echt niet, als je plant, weet wat je wilt gaan eten en dit dan door je goede planning in huis hebt, is het appeltje eitje! Je volgt je eigen plan en het gaat vanzelf. En je hoeft dan juist niet meer eraan te denken want je hebt het gewoon goed geregeld!
  3. Nou, ben er wel klaar mee, lukt mij toch niet!
    Waarom zou het jou niet lukken en anderen wel? Nee, ik ga nooit zeggen dat het makkelijk is, je moet er moeite voor doen, aanpassingen in je leefstijl maken. Maar is het dan ondoenbaar, alleen voor jou? Welnee, het lukt jou ook hoor, en lukt het niet? Zoek dan goede begeleiding, die je met praktische zaken helpt, een gedegen basismenu met variaties en moet je toch eens voorstellen hoe jij je zou voelen als het wel is gelukt!!

 

Wat het allerbelangrijkste is, wanneer je wilt afvallen is de vraag: Wil ik dit genoeg! Want afvallen moet geen straf zijn. Wanneer je afvalt en slank bent is het vele malen leuker dan stuurloos, ongecontroleerd dooreten, vol zitten en geen regie hebben over je eigen leven. Met als bonus als je bent afgevallen, zit je veel lekkerder in je vel!

 

Zoals ik al zei, ook ik heb er wel eens last van, denk ik van; jammer dan, morgen weer beter en dat doe ik dan ook! Alles draait om balans!

Heel veel succes en tot ooit!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl