HEB JIJ DAT OOK?

 

Minder concentratie, een hoofd als een vergiet… en dat allemaal door de overgang!

 

Echt, soms denk ik wel eens bij het 4 de potje mosterd in de la, WTF!! Ben ik gewoon elke keer vergeten dat ik het al gehaald had. Bij een intake vergeet ik soms al voor ik mij omdraai, de cijfertjes... pfffff! Maar toppunt voor mij was dat ik ergens te laat ben geweest… gewoon omdat ik vergeten was, hoe laat ik voor die afspraak de deur uit moest. Dat is haast bij mij ondenkbaar, is mij gewoon nog nooit overkomen. Begon serieus te twijfelen aan mijzelf. Ik ben er gelukkig niet alleen in, hoor het zo vaak om mij heen, is ook een regelmatig terugkerend onderwerp in mijn praktijk!

En tja, als dan ook de opvliegers om je oren vliegen, weet je het eigenlijk echt wel: de overgang!!

 

En dan hoor ik over slaapproblemen en zo vaak als er s’nachts geplast wordt 😱 en je niet meer weet waar je het zoeken moet en eigenlijk niets meer leuk vind en in de put zit. Je hoofd niet meer helder krijgen en regelmatig chaos daar in de bovenkamer. Wil je nog meer horen van wat ik in de praktijk zo hoor, poeh!?

 

Dat gebrek aan oestrogeen, wat zorgt voor die hormoonschommelingen, zorgt voor een chaos in je hoofd en heeft invloed op je geheugen. 

Het is maar goed dat dit tijdelijk is, heus, het hersteld grotendeels weer en komt wel weer goed.

 

Er zijn wel tips voor, probeer dit eens:

1. Elke dag een half uur buiten wandelen. Bewegen heeft een gunstig effect op je hersenactiviteit.

2. Probeer iets nieuws, ga een taal leren, tekenen, breien, haken of puzzelen. Het maakt niet uit wat je gaat doen, maar leer wat nieuws, is een mooie vorm van geheugentraining.

3. Drink geen alcohol, liever niets! Maar drink je wel, wees bewust hoeveel je drinkt.

4. Let op je voeding, eet gezond, geen pakjes, zakjes en zorg voor balans in je gewicht en je voeding.

5. Neem voldoende rust, zorg voor ontspanning, juist ook als je slecht slaapt. Plan elke dag een uurtje voor jezelf en doe iets wat rust brengt of afleiding zoals yoga of kleuren. Of doe gewoon niets.

 

Zo, en lukt het je niet alleen?

Dan kan ik je misschien wel verder helpen?

Klik www.ehvoedingsadvies.nl voor meer info.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl