HEB JIJ DAT OOK?

HEB JIJ DAT OOK?? 

 

Een slechtere concentratie, een hoofd als een vergiet… en dat allemaal door de overgang!

Echt, soms denk ik wel eens bij het 4 de potje mosterd in de la, WTF!! Ben ik gewoon elke keer vergeten dat ik het al gehaald had. Bij de intake vergeet ik voor ik mij omdraai, al de cijfertjes, die ik net gemeten heb... pfffff! Maar toppunt voor mij was dat ik ergens te laat ben geweest… gewoon omdat ik vergeten was hoe laat ik de deur uit moest. Dat is mij nog nooit overkomen. Begon serieus te twijfelen aan mijzelf. Maar ben er niet alleen in, hoor het zo vaak om mij heen, is ook een regelmatig terugkerend onderwerp in mijn praktijk!

En tja, als dan ook de opvliegers om je oren vliegen,  weet je het eigenlijk echt wel: de Overgang!!

 

En dan hebben we nog de slaapproblemen en zo vaak als ik s’nachts plassen moest😱je niet meer weet waar je het zoeken moet en zo’n beetje niets meer leuk vind en in de put zit. Kreeg ook mijn hoofd niet meer helder en het was regelmatig chaos daar boven. Wil je nog meer horen van mijn lijstje?

 

Dat gebrek aan oestrogeen, wat zorgt voor die hormoonschommelingen, zorgt voor een chaos in je hoofd en heeft invloed op je geheugen. 

Het is maar goed dat dit tijdelijk is, heus, het hersteld grotendeels weer en komt wel weer goed.

 

Er zijn wel tips voor, probeer dit eens:

1. Elke dag een half uur buiten wandelen. Bewegen heeft een gunstig effect op je hersenactiviteit.

2. Probeer iets nieuws, ga breien, haken of puzzelen. Het maakt niet uit wat je gaat doen, maar leer wat nieuws, is een mooie vorm van geheugentraining.

3. Drink geen alcohol, liever niets, maar anders wees bewust hoeveel je drinkt.

4. Let op je voeding, eet gezond en in balans.

5. Zorg voor genoeg ontspanning, juist ook als je slecht slaapt. Plan elke dag een uurtje voor jezelf en doe iets wat rust brengt of afleiding zoals yoga of kleuren. Of doe gewoon niets.

 

Lukt het je niet alleen?

Zal ik je verder helpen? Klik www.ehvoedingsadvies.nl voor meer info.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Twitter

Instagram

Linkedin

 

 

 

 

 

EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!


Wanneer je aanleg hebt om wat zwaarder te zijn, heb je eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je het zo leuk en  lekker mogelijk kan hebben, om een voor jou zo gezond mogelijk gewicht te bereiken! 

 

EHVoedingsadvies| Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

email: info@ehvoedingsadvies.nl