KRIJG NOU ALLEMAAL DE .....

Ja, dat dus, het is weer dat liedje vandaag: Krijg nou allemaal de klere, val voor mijn part.....enzovoort. 

Heb jij ook wel eens dat gevoel? Dat iedereen op de maan mag gaan zitten van jou, dat je (bijna) een moord zou doen om voor weekje op een onbewoond eiland.... 

 

Voor de een gaat de overgang op een soepele manier en de ander weet zich met zichzelf geen raad. En dat is lastig, want de enige die er altijd zal zijn, ben jezelf. Als je met jezelf dus niet meer door één deur kan, is het tijd voor actie. 

 

Iedereen die mij kent, weet dat dit zo niets voor mij is, ik ben echt het anti-zweverige type. Toch zijn dit oefeningen die iedereen kan helpen om bewust te worden van jezelf en meer rust te ervaren. Zelfs ik heb er wat aan, ik hou van de muziek die mij rustig maakt. Probeer er eens een paar uit, kijk welke bij jou past. 

In ieder geval hier een ontspannend muziekje tijdens het lezen!

1. Aandacht

Doe wat je doet, met aandacht! Laat je gedachte niet afdwalen en wees gefocust op waar je mee bezig bent. Al is het aardappelen schillen of stofzuigen, doe het met al je gedachte. Eet zonder afleiding, zet geen tv, tablet of welk scherm dan ook aan. Alleen je eten en dan rustig eten. Merk je dat je gedachten afdwalen, focus opnieuw en ga gewoon verder. 

 

2. Zit en voel

Wat je ook doet, je lichaam is er altijd. Je ademt, je hart klopt, dat doet je lichaam allemaal voor jou. Ga eens heel rustig zitten en wees je bewust van je lichaam. Focus je op je hoofd, (die hersenen van je blijven ook maar actief) voel ze ook, voel je longen, voel je hartslag, je bloedsomloop naar je armen, door je buik, je baarmoeder, je voeten op de grond en weer terug omhoog. Neem hier eens elke dag 5 minuten voor en voel je lichaam voor je werken. Tijdens deze oefening kan je zomaar ook een opvlieger krijgen, ga heel bewust voelen wat dat met en in je lichaam doet. Laat het komen en laat het wegvloeien, bevecht het niet. 

 

3. Rust

Zorg voor rust in wat je doet. Vaak is onze to-do list zo lang en dat je gewent bent even snel iets af te maken. Want, dan is er misschien wel tijd over om nog wat anders even gauw te doen....Je bent aan het rennen en vliegen en je weet zelf niet eens waar je mee bezig bent. Stop en ga nadenken wat je doet, ga dat in de slow motion stand doen. Rustig aan, wees bewust wat je aan het doen bent en ervaar de rust en ontspanning in je lijf. het maakt niet uit wat je doet, doe het rustig! Je wordt er echt relaxter van. 

 

 

De laatste tip... maar wel één met een handleiding. 

 

Stop met denken. 

Zit je hoofd vol, ben je aan het piekeren? Stop met denken, ja oké, is makkelijker gezegd dan gedaan.

Zorg voor een rustige omgeving, schakel je oren en je ogen uit.

Dan hier een handleiding, stop piekeren NU!

  • Mond dicht, adem langzaam en diep in door je neus en houd je adem een paar tellen vast.
  • Blaas langzaam uit door je mond en focus je alleen op het uitblazen.
  • Blijf op deze manier rustig in- en uitademen.
  • Je zal merken dat je hart rustiger gaat kloppen.
  • Beeld je in dat je op het strand staat. Voel het zand tussen je tenen en de wind in je gezicht. Hoor het geruis van de golven.
  • Richt je innerlijke blik op de horizon waar de zon net ondergaat. Visualiseer de mooie oranje, rode kleuren.
  • Voel je toch een vervelende gedachten toch in je voelt opkomen, blaas je ze langzaam uit in de richting van de horizon, om je vervolgens weer op de horizon te richten.
  • Wanneer je merkt dat je rustiger wordt, richt je je focus van de horizon naar je ademhaling.
  • Richt je op het hier en nu door rustig te bewegen (schouders, voeten, kaken).

Helpt het jou om een muziekje op te zetten? 
Dan hier nog wat tips:
https://www.youtube.com/watch?v=kqsGgsGJHgY

https://www.youtube.com/watch?v=2WJD2MNdnQ8

En voor het slapen:
https://www.youtube.com/watch?v=dR8_pE-mlj0

 

En dan voor nu, welterusten hihi!!

 

*ps, bedankt Patries, voor je prachtige foto!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

📞06-24526399  WhatsAppen mag ook👍

email: info@ehvoedingsadvies.nl