HEALTHIER LIFESTYLE TIPS!

Weet jij hoe je gezonder en fitter wordt, is dat altijd een appel en een banaan die je gelukkig maakt?? 

Vast niet, je voelt je veel prettiger als je goed voor jezelf zorgt, op een manier die bij jou past. Met kleine stapjes betere en duurzamer (ūüėČmooie hippe term).... begin bij het begin, er is niemand die zo goed voor jou zorgt.... dan jij zelf!!

 • Wees lief voor jezelf
  Leg de lat niet te hoog! Begin met een haalbaar streven. Wanneer je rustig aan begint, is het makkelijker vol te houden!
 • Eetverslag
  Soms is het beeld van wat je normaal eet, niet realistisch en vergis je, je in wat je precies eet op een dag. Dat kan meer, vaker of ook minder zijn dan je denkt. Schrijf het eens op. Hou eens een dag bij wat je eet en drinkt. Je krijgt een heel goed inzicht in je voedingspatroon en je valkuilen. Dan kan je daarna makkelijker een kleine aanpassing maken.
 • Voldoende drinken
  Dit is een veel gehoorde tip, maar ook wel één van de belangrijkste! Probeer per dag voldoende water te drinken. Uiteraard tellen thee en koffie ook mee, 3 koppen thee per dag wordt zelfs aanbevolen, het heeft een beschermende werking tegen hart en vaatziekten en diabetes II. Verder heeft water de voorkeur, het is de enige drank waar het lichaam alleen maar profijt van heeft. Goed voor de stoelgang, haar, huid enzovoort.
 • Stappenplan
  Een streng dieet werkt vaak heel goed, maar ze zijn vaak niet vol te houden. Er is snel gewichtsverlies, maar het zit er nog sneller weer aan, als je niet blijvend je voedingspatroon aanpakt. Wil je eind van het jaar slanker door het leven, stel dan je eigen stappenplan op.
 • Plannen
  Vraag niet te veel van je zelf!! Begin met het plannen van 3 gezonde maaltijden. Een goed ontbijt, gevolgd door een lekkere lunch en `s avonds een heerlijke avondmaaltijd. Wanneer je er bewust mee bezig bent, geniet je er ook veel meer van. 

 

 • Alcohol
  Drink je alcohol, doe dat dan alleen in het weekend. Zodra één stap een gewoonte is geworden, ga je door naar de volgende. Verander niet alles tegelijk, het lukt waarschijnlijk niet en de teleurstelling is dan groot!
 • Boodschappenlijstje
  Zorg dat je weet wat je wilt eten, maak een menu/boodschappen lijstje! Wanneer je dat voor een paar dagen doet, heb je gelijk geen zorgen voor het eten van morgen!
 • Puur
  Kies voor pure producten, wanneer je voor volwaardig producten kiest, zit je sneller vol, heb je veel langer profijt van je voeding. Dus volkorenbrood, volkoren pasta, zilvervliesrijst, veel groenten en fruit!
 • Slaap
  Zorg voor voldoende slaap, wanneer je uitgerust de dag begint is het makkelijker je aan je plan te houden. Alleen een uitgerust mens kan de verleidingen aan.
 • Stop di√ęten!!
  Kies voor jezelf, kies voor slank. Maak het jouw keuze, de keuze om iets te weigeren, of de keuze voor een klein stukje. JIJ bepaalt, bij een dieet is een deel voeding verboden. Wanneer je zelf de keuze maakt, ben jij de baas!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Je kan mij ook hier vinden:

Facebook

Instagram


EHVoedingsadvies, Lekker in je vel coach!

 

Iedereen die wat zwaarder is, dan gezond voor je is, heeft eigenlijk levenslang! Mijn missie is dan ook om te kijken hoe je op een leuke en lekkere manier, toch een zo gezond mogelijk gewicht kan bereiken! 

 

EHVoedingsadvies | Ruiter 20 | 3232 RH Brielle

ūüďě06-24526399 ¬†WhatsAppen mag ookūüĎć

email: info@ehvoedingsadvies.nl